Het Kenniscentrum biedt trainingen aan in strijd tegen verveling

Capelle aan den IJssel – Voor veel mensen is de enige vrijetijdsbesteding op dit moment wandelen. Maar het Kenniscentrum van CapelleDoet biedt allerlei trainingen! Goed, niet duur én coronaproof. In april en mei staat er weer van alles op het programma om kennis over diverse zaken op te doen. Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, maar ook voor gewone Capellenaren. Op locatie, maar zo nodig online.

Do. 8 april, 13.30 – 15.30 uur: Kennismaking met Mindfulness

We zijn voortdurend bezig met werk, sociale leven, telefoon, social media… en verliezen daardoor soms contact met onszelf. Mindfulness-oefeningen geven weer rust en ruimte. Locatie: Huis van de Wijk Oostgaarde, Linie 5. Kosten: €15.

Di. 20 april, 13.30 – 15.30 uur: Kennismaking met Podcasts

Wat is een podcast? Deelnemers leren ze maken én gebruiken om hun organisatie beter in beeld te brengen. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Di. 20 april, 9.30 – 12.30 uur: Niet horen… maar luisteren

Ontdek de kracht van luisteren in de communicatie en sta stil bij verschillende manieren van luisteren. Leer écht luisteren in plaats van ‘horen’. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Do. 22 april , 13.00 – 17.00 uur: Succesvol solliciteren (t/m 30 jaar)

Het valt niet mee om de juiste baan of vrijwilligersjob te vinden. Deelnemers ontdekken hun eigen kwaliteiten en welke branche daarbij past, en de juiste vacature vinden. Mét ijzersterke cv en motivatiebrief. Locatie: Huis van de Wijk Oostgaarde, Linie 5. Gratis.

Di. 11 mei 9.30 – 12.30 uur: Timemanagement

Timemanagement gaat over de juiste dingen doen in de tijd die je hebt. Deelnemers krijgen praktische tips om bewuster met hun tijd om te gaan. Locatie Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Kosten: € 15.

Di. 18 mei, 19.30 – 21.30 uur: Sociale veiligheid

Deze voorlichtingsavond is voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren. Zij krijgen handvatten om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen binnen hun vrijwilligersorganisatie, en hoe zo nodig te handelen. Locatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Gratis.

Do. 20 mei, 10.00 – 12.00 uur: Film als een pro met je smartphone

Filmpjes op je website en social media laten goed de juiste sfeer zien. Leer een goed filmpje maken en bewerken met een mobieltje. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Di. 25 mei, 9.30 – 11.30 uur: Laat je website bruisen!

Een goede website trekt bezoekers en zorgt dat ze vinden wat ze zoeken. Optimaliseer je website en maak hem goed vindbaar. Locatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Gratis.

Wo. 26 mei, 9.00 – 13.00 uur: Communicatie PLUS

Voor vrijwilligers die eerder een basistraining communicatie volgden. Deelnemers leren beter, efficiënter en met meer plezier communiceren, en hoe ze andermans gedrag kunnen beïnvloeden. Met praktische oefeningen. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Aanmelden & locaties

Inschrijven voor de trainingen kan via www.capelledoet.nl/trainingen. Hier staan ook eventuele wijzigingen van locaties vermeld.

Welzijn Capelle wil dat Capellenaren elkaar (en ons) veilig kunnen blijven ontmoeten en kennis maken met de mogelijkheden die zij bieden. Samen zorgen we voor een veilige omgeving. Op onze locaties draagt iedereen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje. Zo nodig worden de trainingen online gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Schietincident Ooievaarspad getuigen gezocht

Capelle a/d Ijssel - De politie doet onderzoek naar het schietincident van afgelopen zaterdag aan het Ooievaarspad in Capelle a/d Ijssel. Het onderzoeksteam komt...

Sporen van malaria in duizend jaar oude Vlaardingse schedels

Op maandag 19 april bekijkt onderzoekster dr. Rachel Schats in het Vlaardings archeologisch depot enkele duizend jaar oude schedels. Aan de hand van het...

Fonds Schiedam Vlaardingen geeft Heemtuin toekomst

Welke organisatie of ondernemer ziet mogelijkheden om de Heemtuin een toekomst te geven?’’ Achter die vraag ging een noodkreet schuil. De gemeente zag zich...

Inkomenstoets Krimpen bij WMO-aanvraag huishoudelijke hulp

Het college van burgemeester en wethouders in Krimpen aan den IJssel stelt haar raad voor de verordening Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te wijzigen. Wethouder...

Rotterdam zuid ontvangt 18 miljoen extra van het Rijk voor energietransitie

Een bedrag van 18 miljoen. Dat krijgt Rotterdam-Zuid extra van het Rijk om wijken aardgasvrij te maken. De gemeente gebruikt het bedrag onder meer...

Bloesemtocht door boomgaard van De Buytenhof

Albrandswaard - Burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Reese Kuyt hebben vandaag de bloesemtocht van De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon geopend. Voorzien...

Doe je als buurtbewoner iets voor je buurt? Laat het zien of horen!

Capelle aan den IJssel - Al zijn deze buurtbewoners zich hier niet van bewust, ze doen eigenlijk vrijwilligerswerk. Veel mensen ruimen wel ’s wat...

Oprit Nijverheidstraat naar Algerabrug anderhalf jaar afgesloten

Capelle aan den IJssel - Vanaf woensdag 14 april t/m juni volgend jaar wordt de oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen volledig en 24...