23.7 C
De Bilt

Kinderbuurtcoaches geven gastlessen over vapen

Capelle aan den IJssel – In de week van 24 – 28 juni geven de kinderbuurtcoaches van Welzijn Capelle gastlessen aan 14 groepen 8 op maar liefst 9 Capelse basisscholen. Dit doen zij om kinderen te waarschuwen voor de gevaren van vapen. Vapes, ook wel e-sigaretten, wordt steeds populairder, maar zijn zeer schadelijk.

Schadelijk voor de gezondheid

“In de lessen leggen we uit wat het verschil is tussen vapen en gewone sigaretten. Kinderen leren over de verslavende werking van vapen en hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen. De industrie richt zich vaak op jongeren met kleurrijke verpakkingen en zoete smaken, waardoor het aantrekkelijk lijkt. Omdat het naar fruit smaakt, denken kinderen vaak dat het niet zo erg is”, zegt Josca, Kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle.

Bewustwording door Kinderbuurtcoaches

Met deze gastlessen hoopt Gertjan Kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle, kinderen te helpen om slimme keuzes te maken en hen bewust maken van de risico’s van vapen.

“We zijn blij dat zoveel scholen in Capelle gevraag hebben of we langs willen komen, dat geeft aan dat scholen het belangrijk vinden dat kinderen op de hoogte zijn van de gevaren van Vapen”, zegt Sheila Kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle. Voor meer informatie over deze gastlessen kun je mailen naar: kinderbuurtcoaches@welzijncapelle.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio