9.8 C
De Bilt

Kindergemeenteraad Krimpen kiest voor project over gezonde leefstijl

Krimpen aan den IJssel – Op maandag 24 juni is de Dag van de Kindergemeenteraad. Op die dag gaat de kindergemeenteraad aan de slag met ideeën over het thema ‘gezonde leefstijl’ en bereiden ze zich voor op de kindergemeenteraadsvergadering. De kinderen krijgen hierbij hulp van wethouder Kirsten Jaarsma, gemeenteraadsleden en een team van ambtenaren.

Gezonde leefstijl

Door alle deelnemende scholen is een idee bedacht en ingediend bij de raad. Op de Dag van de Kindergemeenteraad worden drie van deze ideeën door de kinderen uitgewerkt tot uitvoerbare projecten. Over de projecten debatteert de raad tijdens de kindergemeenteraadsvergadering. In deze vergadering kiezen de kinderen het beste plan. Voor de uitvoering van het beste plan stelt de gemeente een bedrag van € 2.000 beschikbaar. De gemeente Krimpen aan den IJssel organiseert samen met Prodemos deze dag.

Vergadering kinderraad over gezonde leefstijl

Burgemeester Martijn Vroom is voorzitter van de kindergemeenteraadsvergadering die op 24 juni van 18.00 tot 19.30 uur plaatsvindt in de raadzaal. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen en de spannende discussie te volgen die moet leiden tot het beste project. De vergadering is ook live te volgen via krimpenaandenijssel.notubiz.nl/ en via de Lokale Omroep Krimpen.

Vaststelling Krimpens Kinderrechtenverdrag

De kindergemeenteraad heeft dit schooljaar twee keer bij hun bijeenkomsten de Gemeentelijke Kinderombudsman, mevrouw Stans Goudsmit, te gast gehad. Samen met haar heeft de kindergemeenteraad het Krimpens Kinderrechtenverdrag opgesteld. Een lijst met aandachtspunten die de Kindergemeenteraad voor alle kinderen in Krimpen belangrijk vindt. Bij de kindergemeenteraadsvergadering op 24 juni wordt het Krimpens Kinderrechtenverdrag Verdrag door de kindergemeenteraad vastgesteld.

Alle kinderen vertegenwoordigd

Alle kinderen in Krimpen aan den IJssel worden vertegenwoordigd door de kindergemeenteraad. Het doel van de kindergemeenteraad is kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren de kinderen hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio