13.1 C
De Bilt

KinderLab Schenkel: Leuke dingen doen na school!

Capelle aan den IJssel – Schenkel is een leuke plek om te wonen, maar voor kinderen was het een béétje saai… maar nu is er het KinderLab Schenkel! Het Lab start met een Kidsclub, op dinsdagmiddagen. De Kidsclub is voor kinderen van 7 tot en met 12, met allemaal leuke knutsel-, sport- en spelactiviteiten. Kom erbij!

Welzijn Capelle

Esther Trimp, sociaal-cultureel werker bij Welzijn Capelle, runt de Kidsclub Schenkel, samen met stagiair Joël Boateng. Esther: ‘Er is veel vraag naar activiteiten vanuit de kinderen zelf. Afgelopen zomer zijn we begonnen, toen moest natuurlijk alles buiten. Het is heel gezellig en we doen van alles!’

TikTok, schilderen, bingo en meer

Kidsclub Schenkel is vooral gericht op samenwerken, bewegen en creatief bezig zijn. Joel: ‘We hebben een heel tof programma. Appels plukken, zelf slijm maken, wedstrijdjes doen, bingo, schilderen, yoga, TikTok-dansles… Wat we doen, ligt natuurlijk ook aan het weer. Bij mooi weer gaan we bijvoorbeeld ook wel eens picknicken.’ Esther en Joel brainstormen samen met de kinderen over wat ze het leukst vinden om te doen. En verder is er altijd iets te drinken, en tijd om lekker te kletsen met elkaar.

Aanmelden, tijden, kosten

Kidsclub Schenkel is elke dinsdag (behalve in de schoolvakanties), 15.00 – 16.15 uur, Bongerd 8, bij OBS De Klim-Op. De Kidsclub is gratis. Kinderen kunnen zich opgeven via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl/ingang/schenkel.

Ook in KinderLab Schenkel

Vanaf 1 november is er nog meer te doen in het KinderLab. Zoals het Vreemde Vogels-project (met kunst, creativiteit en ontmoeten voor jong en oud) en een ouderinloop op de maandagmorgen. Ouders kunnen dan samen koffie en thee drinken en vragen over de opvoeding stellen.

Adres

KinderLab Schenkel zit aan Bongerd 8, bij OBS Klim-Op. Voor meer informatie en activiteiten, zie welzijncapelle.nu/kinderlabs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio