5.2 C
De Bilt

KinderLabs plukken de dag én appels

Capelle aan den IJssel – Maandag 19 oktober jl. vertrokken kinderen van de KinderLabs Middelwatering en Schollevaar naar IJsselstein om appels te plukken. Dat is op zich al leuk, maar gebracht worden door de enige echte spelersbus van Sparta maakte het uitstapje wel heel speciaal.

Appels in IJsselstein

In IJsselstein kregen de kinderen tekst en uitleg van jongerenwerker Didi. IJsselstein heeft meer dan 300 verschillende soorten appels, waarmee het de grootste boomgaard is van Europa. Hierna gingen kinderen en begeleiders de boomgaard in om appels te plukken. Van de geplukte appels wordt appelsap gemaakt in de fabriek. De opbrengst hiervan gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

Beloning en recept

Alle kinderen ontvingen een rugzak met zelf geplukte appels en Oma’s recept om heerlijke appelmoes te maken. Tot slot kregen de kinderen een zelfgemaakt schilderij van Didi, als dank voor het harde werk. Dit schilderij krijgt een mooi plekje krijgen op het KinderLab.

KinderLabs in Capelle

Capelle aan den IJssel telt twee KinderLabs. In Schollevaar, Louvre 1, en in Middelwatering, Reigerlaan 66.  De KinderLabs zijn inspirerende plekken waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders terecht voor een compleet aanbod van activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en (talent)ontwikkeling. Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het activiteitenaanbod. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio