25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

KinderLabs organiseert survivaltoppers

Capelle aan den IJssel – Het was een spannende herfstvakantie voor de kinderen van de KinderLabs. Ze gingen op survival. Een onderkomen maken, een verbandje aanleggen bij een grote vleeswond, zelfs ‘dieren’ vangen met een echte blaaspijp. Niets was deze helden teveel.

Twee dagen survivallen

Twee dagen lang leefden 30 kinderen zich uit in het Schollebos en in de omgeving van Huis van de Wijk Middelwatering. Onder deskundige begeleiding van Johan van de organisatie Fynder, sociaal werkers Stefan Kort en Saressa Lachitjaran en beheerder Martin van der Elst survivalden de kinderen er op los.

Marshmallows en knakworstjes

Voor de hapjes zorgden de kinderen zelf. Eerst vuur maken en daarna marshmallows en knakworstjes roosteren. Moe maar voldaan ontvingen alle deelnemers de enige echte Survival Toppers medaille. Stefan Kort: ‘De kinderen hebben heerlijk buiten gespeeld en zich geen minuut verveeld. We gaan deze activiteit zeker nog een keer herhalen!’

KinderLabs in Capelle

Capelle aan den IJssel telt twee KinderLabs. In Schollevaar, Louvre 1, en in Middelwatering, Reigerlaan 66.  De KinderLabs zijn inspirerende plekken waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders terecht voor een compleet aanbod van activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en (talent)ontwikkeling. Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het activiteitenaanbod. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio