12.7 C
De Bilt

Koffie-estafettes met vrijwilligers leveren schat aan informatie

Capelle aan den IJsel – Op een laagdrempelige manier in contact komen met de Capelse vrijwilligers om te horen wat er speelt en wat er nodig is: dat hebben de koffie-estafettes opgeleverd. Onder het genot van een kopje koffie luisterde wethouder Vrijwilligersbeleid Marc Wilson naar de verhalen, de wensen en plannen van Capelse vrijwilligers. “Die kopjes koffie zijn goud waard!” 14 maart was de laatste koffie-ontmoeting van wethouder Marc Wilson in deze bestuursperiode.

Koffie-estafettes

Een werkbezoek op een informele manier: dat zijn de koffie-estafettes. Wethouder Vrijwilligersbeleid Marc Wilson heeft in de afgelopen vier jaar met de koffie-estafettes veel Capelse vrijwilligersorganisaties bezocht, van Kunstkring tot Repaircafé en de Nederlandse Patiëntenverenigingen tot Tuinvereniging Hobby & Dier.  “De koffie-estafettes hebben mijn hart echt gestolen. Ik heb op een zeer laagdrempelige manier kennis gemaakt met zoveel kanjers.

Iedereen doet op zijn eigen manier iets voor een ander en voor Capelle. Door een uurtje ‘low key’ met elkaar te praten, kom je als wethouder zoveel te weten. Geweldig. En de koffie smaakte overal heerlijk! Corona gooide ook hier enig roet in het eten, maar we zijn wel door blijven gaan, maar dan online. Maar ik ben ontzettend blij dat we elkaar weer echt kunnen ontmoeten.”

Buurtbemiddeling

14 maart vond de laatste koffie-estafette van de wethouder live plaats met de vrijwilligers van de buurtbemiddeling. De vrijwilligers doen zeer dankbaar werk. Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Wethouder Marc Wilson benadrukt het belang van buurtbemiddeling: “Soms lukt fijn wonen niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak is vaak iets kleins dat langzaam uitgroeit tot een conflict. Met buurtbemiddeling pak je dit soort problemen aan. Speciaal getrainde, onpartijdige vrijwillige bemiddelaars helpen om gesprekken te voeren en afspraken te maken. Zodat bij iedereen het woonplezier weer terugkeert. In 70% van de gevallen zijn de burenrelaties dankzij buurtbemiddeling weer prima.”

Aanmelden als vrijwilliger en opgeleid worden tot onafhankelijk buurtbemiddelaar? Mail naar buurtbemiddeling@welzijncapelle.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio