2.1 C
De Bilt

Koning bezoekt bij publiekslocatie Delfshaven betrokkenen geweldsincidenten Rotterdam

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag 2 oktober een bezoek gebracht aan publiekslocatie Delfshaven van de gemeente Rotterdam. De publiekslocatie aan het Looiershof is na de dodelijke geweldsincidenten van afgelopen week door de gemeente opengesteld als plek van samenkomst en troost en als locatie waar betrokkenen terecht kunnen voor hulpverlening en vragen. De Koning sprak hier met nabestaanden en buurtbewoners, met artsen, studenten en medewerkers van het Erasmus MC en met hulpverleners.

Publiekslocatie Delfshaven tegenover huis moeder en dochter

Het bezoek van de Koning begon met een gesprek met nabestaanden van de slachtoffers van het schietincident aan het Heiman Dullaertplein. Bij dit gesprek waren ook bewoners van het plein en van de omliggende straten in Delfshaven. Publiekslocatie Delfshaven ligt tegenover het huis waar de moeder en dochter woonden die om het leven zijn gekomen. De nabestaanden en buurtgenoten hebben verteld over hun gevoelens en over de vragen waar zij mee zitten.
Hierna sprak de Koning met artsen, studenten en medewerkers van het Erasmus MC die donderdag een collega en docent verloren.

Medewerkers hulpdiensten

Afsluitend ging de Koning in gesprek met medewerkers van de politie, van de brandweer en van geneeskundige hulpverleningsorganisaties over hun inzet. Bij dit gesprek waren ook de mensen aanwezig die direct na het schietincident op het Heiman Dullaertplein eerste hulp hebben verleend.

De gemeente Rotterdam heeft in de publiekslocatie aan het Looiershof een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de geweldsdaden. Ook is er een online condoleanceregister om medeleven te betuigen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam was aanwezig bij het bezoek van de Koning aan Delfshaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio