17.5 C
De Bilt

Koningin Máxima en President Halimah bezoeken WUR in Bleiswijk

Bleiswijk – Afgelopen donderdag ontving burgemeester Pieter van de Stadt Koningin Máxima en President Halimah Yacob in de gemeente Lansingerland. Het bezoek stond in het teken van het staatsbezoek van Singapore aan Nederland. Bij de Wageningen University & Research (WUR) in Bleiswijk troffen de hoogwaardigheidsbekleders elkaar.

Kroonjuweel van de innovatieve glastuinbouw

De WUR is hèt kroonjuweel van de wereld als het gaat om innovatieve (glas)tuinbouw. Dit bleek ook vanochtend toen de president van de WUR mevrouw Louise Fresco, managing director Agro Technology and Food Sciences Raoul Bino, Manager Business Unit Glastuinbouw Sjaak Bakker en Teamleider Glastuinbouw Eric Poot het gezelschap informeerden over de nieuwste innovaties. Thema’s als duurzame (stads)landbouw, gezond voedsel en voedselveiligheid voor nu en in de toekomst passeerden de revue en vormden een belangrijk onderdeel van het programma van het staatsbezoek. De Nanyang Technological University in Singapore, één van ’s werelds beste Technische universiteiten, verlengden hun samenwerking met de WUR met het ondertekenen van een drietal overeenkomsten, waarbij het uitwisselen van PhD studenten een belangrijk onderdeel is.

Rondleiding door de kas

Koningin Máxima en President Halimah werden rondgeleid langs onder meer tulpen, tomaten en vanille waarbij een toelichting werd gegeven op de innovaties in de tuinbouw, urban farming en de invloed van licht op groei en het vanille project. Koningin Máxima bleek zeer goed geïnformeerd op het onderwerp. Tijdens de rondleiding nam zij vaak het woord en gaf extra toelichting op de verschillende onderdelen.
De catering werd verzorgd door cateraar J&K catering. Zij leverden de pure vanille macrons die dankbaar werden geproefd.

Lansingerland cluster wereldtop

Koning Willem-Alexander bezocht vorig jaar Koppert Biological Systems en dit jaar Anthura B.V. Glastuinbouw wethouder Albert Abee is zeer trots op de aandacht van het Koninklijk Huis voor deze toonaangevende bedrijven in Lansingerland. En nodigt uit om deze en andere parels te komen bezoeken in onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio