-2.1 C
De Bilt

Koninklijke Onderscheiding voor Teuni van Wijngaarden

Capelle aan den IJssel – Teuni van Wijngaarden is woensdag door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bestuurder van zorgorganisatie De Zellingen kreeg tijdens een symposium in het Isala Theater in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s de versierselen opgespeld door burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel.

Toespraak

Burgemeester Oskam sprak mede namens zijn collega Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel zijn waardering uit over de Capelse: “Oude Capellenaren gaven je de eretitel Teuni van de Melkboer, als dochter van melkboer Piet van Dieren.” De voormalige verpleegkundige was geliefd bij ouderen en collega’s en zette zich in als verbinder van thuiszorg en gezinsverzorging. “Tijdens jouw indrukwekkende carrière heb je als geen ander een enorme liefde voor de medemens uitgestraald waarbij jouw verpleegkundige achtergrond altijd het uitgangspunt was bij bestuurlijke beslissingen.”

Teuni van Wijngaarden. ©Gemeente Capelle aan den IJssel

Over Teuni van Wijngaarden

Behalve bestuurder van De Zellingen was Van Wijngaarden voorzitter van de keten Dementie Capelle/Krimpen, voorzitter van de Vrijwillige Terminale Zorg en voorzitter van de Stichting Palliatief Netwerk Rotterdam e.o. Daarnaast speelde ze een actieve rol binnen de brancheorganisatie Actiz.

Teuni van Wijngaarden gaat na een actieve carrière genieten van haar pensioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio