11.6 C
De Bilt

Krijg inzicht in je fitheid tijdens de Fitheidstest 60+ van Sportief Capelle

De Fitheidstest 60+. Een activiteit die in 2023 alweer voor de zevende keer plaatsvindt in Capelle aan den IJssel. De test, die wordt afgenomen onder professionele begeleiding vanuit diverse disciplines, is gericht op het beoordelen van het algemeen dagelijks handelen “En juist daarom kan iedereen meedoen” vertelt een deelnemer die in 2021 heeft deelgenomen.

Wat meten we in de test?

“Er zijn diverse onderdelen, waar iedereen individueel getest wordt. Bijvoorbeeld een test om mijn spierkracht te meten. Ook werd mijn conditie getest in een wandelproef. Tevens werd er gekeken naar mijn lenigheid. Iedereen krijgt alle resultaten overzichtelijk in een schema en daarmee heb je in één overzicht duidelijk hoe je scoort ten opzichte van je leeftijdsgenoten.”

“De resultaten geven inzicht in je lichamelijke gesteldheid op dit moment”, vult sport- en beweegmakelaar van Sportief Capelle Denise de Looze aan. “Maar belangrijker is wat je ermee kunt doen als je hier weer de deur uitloopt. Misschien is de fitheidstest een bevestiging dat je al voldoende beweegt, of misschien kun je advies gebruiken om je gezondheid op bepaalde gebieden te verbeteren of in stand te houden.”

Flyer fitheidstest
Beeld: Sportief Capelle

Speciale weegschaal

Tijdens de fitheidstest is er ook een speciale weegschaal aanwezig om je BMI, spiermassa, vetpercentage etc. te meten. Indien gewenst, kun je ook advies krijgen over deze waardes van de diëtist / leefstijlcoach. Zij kunnen je daarbij ook op weg helpen naar een gezonder voedingspatroon.

Een hele uitgebreide fitheidstest voor de Capelse 60 plusser!

Ben je  60 jaar of ouder en benieuwd naar je uithoudingsvermogen, conditie of spierkracht? Heb je vragen over de mogelijkheden om te sporten in Capelle aan den IJssel, ook als je bijvoorbeeld lichamelijke klachten heeft? Dit jaar zijn er vijf momenten op verschillende locaties in heel Capelle.

  • 14 april – Sportcomplex Aquapelle, Alkenlaan 85
  • 12 mei – Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261
  • 25 augustus – HSB De Vijverhof, Reigerlaan 251
  • 22 september – De Roo van Capelle, De Baronie 326
  • 16 oktober – Sportzaal Schollevaar, Gong 1

Eigen bijdrage

Om deel te nemen aan de test wordt een eigen bijdrage van € 5,- gevraagd. Ga voor meer informatie naar de website van Sportief Capelle: https://www.sportiefcapelle.nl. Als je nog vragen heeft of het niet lukt om je digitaal aan te melden, dan kun je Sportief Capelle bellen op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10:00 – 12:00 uur op telefoonnummer 010-258 87 87. Wij staan je graag te woord!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio