-2.1 C
De Bilt

Krimpense jongeren bedenken zelf oplossingen voor inclusieve gemeente

Krimpen aan den IJssel Krimpense jongeren vinden vooral dat het taboe rond homoseksualiteit doorbroken moet worden door homoseksualiteit te normaliseren en hierover zo veel mogelijk te informatie te verstrekken. Dat is één van de uitkomsten van de uitdaging die de scholieren onder leiding van deskundigen met elkaar aangingen.

Het doel was om oplossingen te vinden voor het feit dat een op de zeven Krimpense jongeren aangeeft niet bevriend te willen zijn met een homo of lesbienne. Dé belangrijkste uitkomst van de Gezondheidsmonitor 2015, een rapport over de gezondheidssituatie van Krimpense jeugd, uitgevoerd door de GGD, waarna op initiatief van de fracties van D66 en de PvdA de motie “Alle jongeren doen mee in Krimpen” werd ingediend. Kirsten Jaarsma, wethouder Jeugd en Diversiteit nam de aanbevelingen van een drietal jongeren in ontvangst.


Krimpen vindt het belangrijk dat jongeren volwaardig mee kunnen doen in de lokale samenleving en zich prettig voelen zonder buitengesloten of gediscrimineerd te worden vanwege hun lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender voorkeur (LHBT). Daarbij hecht Krimpen veel waarde aan participatie.

Wethouder Jaarsma: “Het is mooi om te zien hoe de jeugd mee willen denken en met oplossingen komen.” 162 jongeren met een gemiddelde leeftijd van 15,2 jaar hebben aan het onderzoek meegewerkt. Daarnaast hebben 25 jongen actief nagedacht over de oplossingen. Gedurende het project is ook samengewerkt met het jeugd- en jongerenwerk en met enkele kerkelijke organisaties. De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de uitkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio