KunZt in Zwijndrecht opent expositie Identiteit

Zwijndrecht – KunZt Zwijndrecht organiseert samen met het DevelsteinCollege de expositie Identiteit. De expositie werd vanmiddag officieel geopend door wethouder Jolanda de Witte (Cultuur) en Rapper Thayrence. Ook micro-influencer en oud-Develsteinleerling Gabriela de Graaf (16,3k volgers) was aanwezig. Zij vertelde over identiteit en social media.

KunZt met feestelijke opening

Na de opening konden de aanwezigen in de expositieruimte rondkijken, een poloraid maken in de photobooth en genieten van een virgin cocktail. Dit onder het genot van muziek van DJ’s Torex (Daan van Torenburg) en LUNIC (Luca Noordermeer).

De expositie

Bij deze nieuwe expositie draait alles om identiteit. De VMBO-T-eindexamenleerlingen van het DevelsteinCollege hebben de afgelopen maanden beeldend aan dit landelijke eindexamenthema gewerkt. Zij kwamen er snel achter dat identiteit meer is dan alleen persoonlijke gegevens en uiterlijke kenmerken. Zo kwamen onderwerpen als afkomst, kledingstijl, geloof, smaak en cultuur naar boven. Hun persoonlijke invulling vormt de basis van de expositie.

Kunst verbindt

Identiteit is een veelomvattend begrip, dat soms lastig in woorden uit te drukken is. Kunst kan een middel zijn, waarmee je uiting of vorm kunt geven aan identiteit. Wethouder De Witte: “De expositie laat met beelden zien wat de leerlingen op persoonlijk niveau beweegt, op een manier zoals woorden dit niet kunnen uitdrukken. De unieke verzameling aan gevarieerde en verrassende kunstwerken geeft een diversiteit aan identiteiten weer en laat ook zien dat het samenbrengen van verschillende identiteiten voor verbinding en begrip voor elkaar zorgt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img