19.6 C
De Bilt

Leerlingen komen met ideeën tegen pesten

Albrandswaard – Hoe gaan de kinderen van OBS Portland en de Grote Reis om met pesten? Om dat te weten te komen, bracht kinderburgemeester Reese Kuyt een bezoek aan deze twee scholen tijdens de Landelijke Dag tegen Pesten. om te horen wat hun ideeën zijn

ideeën tegen pesten

Leerlingen vertelden Reese die dag hoe zij omgaan met pestgedrag in de klas, op het schoolplein en tijdens het buitenspelen. Reese heeft aan het begin van haar periode als kinderburgemeester aangegeven dat ze het belangrijk vindt dat er gelijkheid is onder kinderen en dat kinderen elkaar niet pesten. Deze dag was een mooie gelegenheid om hier extra aandacht aan te besteden.

Creaties

Voorafgaand aan haar bezoek had Reese een videoboodschap gemaakt met de vraag aan de leerlingen om op een creatieve manier duidelijk te maken hoe zij over pesten denken. En om met ideeën te komen om pesten tegen te gaan. Alle groepen van de twee basisscholen gingen hier de afgelopen tijd mee aan de slag. Er werden mooie tekeningen gemaakt, verschillende gedichten geschreven en de kinderburgemeester werd verrast met raps die door de kids in de klas werden gezongen. ,,Het was heel erg leuk en zeker mooi om te zien dat er veel aandacht is en blijft om pesten tegen te gaan”, reageerde Reese.

Voor de wethouder

Al deze ideeën en suggesties in de vorm van pamfletten, tekeningen, gedichten en protestborden overhandigde Reese aan wethouder Mieke van Ginkel. Reese benadrukte dat ze het belangrijk vindt dat gelijkheid onder kinderen en het bestrijden van pestgedrag onder de aandacht blijft.

Wethouder Mieke van Ginkel bedankte Reese voor het overhandigen en heeft toegezegd dat er een vervolg komt op haar acties. De wethouder was erg onder de indruk. ,,Kinderen zeggen precies wat ze denken en voelen, ook al het aankomt op pesten. Pesten kan schadelijke gevolgen hebben en zelfs op latere leeftijd nog doorwerken in het leven. Daarom sta ik achter de actie Stop Pesten Nu.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio