1.4 C
De Bilt

Leerlingen De Eendracht ontbijten met burgemeester Stoop

Piershil, 7 november 2017 – Vanochtend brachten 18 leerlingen van OBS De Eendragt  uit Zuid-Beijerland  een ontbijtje bij burgemeester Stoop in het gemeentehuis.  Zij gaven  met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Stoop onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Stoop  symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen, waar minder geld is, kunst, cultuur en sport beleven. De jongerenwerkers van Korendijk, die tussenpersoon zijn voor het  Jeugdcultuurfonds , namen de cheque met een bedrag van € 50,–in ontvangst.

 Het Nationaal Schoolontbijt met Leerlingen

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio