20.8 C
De Bilt

8 Leuke lekkere terras tips in Rotterdam

De horeca is weer open sinds 1 juni, en met de zomerse temperaturen is een drankje op een terrasje de ultieme manier om een middag of avond te spenderen. In Rotterdam zijn er ontzettend veel terrasjes en andere horecagelegenheden, dus kiezen is lastig. Hierbij acht tips waar je sowieso iets lekkers kunt bestellen.

Iets nieuws proberen

Een biertje, een ‘bakkie pleur’ (= een kop koffie), een broodje of een patatje met, we weten allemaal hoe het smaakt en waar het te vinden is in Rotjeknor. Heb je echter zin om iets nieuws te proberen? Schroom dan niet om binnen te stappen bij een van de volgende eet/drink gelegenheden:

Round&Round

Hoogstraat 25, Rotterdam Oost, metrohalte: Oostplein

Roll cake met yuzu cream, een matcha latte of een gemixte cha, in dit aziatische café ziet alles er lekker uit. Wil je wel een spannend stukje taart proberen, maar hou je het liever bij gewone koffie? Een cappuccino is hier ook gewoon te bestellen.

BY AMI Urban Bistro

Antoine Platekade 983, Kop van Zuid Rotterdam, metrohalte: Wilhelminaplein

Op zoek naar iets vegans? Lunch en taart in deze bistro zijn zeker aan te raden. Je kunt hier trouwens niet alleen terecht voor een high tea, maar ook voor een high gin. Spreek af met wat vrienden, maximaal 4 per tafel, en proost op iets moois.

YoYo! Fresh Tea Bar

Rodezand 23a, Rotterdam centrum, metrohalte Beurs

Deze tea bar is gesticht in Rotterdam in 2012, van echte Rotterdamse grond dus, en heeft een enorme variatie aan – je raad het al – thee. Je kan hier Bubble tea, naar het fenomeen in Taiwan met ‘bubbles’, een soort jelly achtige parels in verschillende smaken, Iced tea, en gewone thee geheel naar wens samen stellen. Zin in een snack? Er is ook Poky en spekkoek.

Ontbijt, koffie en cake

Vanaf 9:00 ’s ochtends kan je hier terecht voor een ontbijt, een kop koffie, een stuk taart, of allemaal tegelijk.

Lilith

Nieuwe Binnenweg 125 H, Rotterdam centrum, metrohalte: Dijkzigt

Van American pancakes tot vegan slow roasted miso glazed eggplants en van açai bowls tot çılbır, in dit breakfast café kan je de hele dag door ontbijten met iets origineels. Buiten de gerechten ziet het interieur er ook heel goed uit.

Heilige boontjes

Eendrachtsplein 3, Rotterdam centrum, metrohalte: Eendrachtsplein

Wat krijg je als een agent en een ouwe boef besluiten dat re-integratie beter, duurzamer en vooral leuker kan? Dan krijg je het café restaurant Heilige Boontjes. Een agent/pedagoog, en een re-integratiedeskundige/sociaal en maatschappelijk vormer hebben het opgezet in het oude politiebureau. Er wordt samen gewerkt met jonge Rotterdammers met een randje. Je kan er zelfs een biertje of een wijntje bij bestellen. 

Lunch en Diner

Neem de tijd om de menu kaart te bekijken, kies zorgvuldig, en geniet.

Nostra – Lunchroom & Winebar

Van Oldenbarneveltstraat 127A, Rotterdam centrum, metrohalte: Eendrachtsplein

Voor een echt lekker broodje met een goed glas wijn moet je hier zijn. Geen idee wat je moet kiezen? Vraag iemand om een suggestie; teleurstelling is haast onmogelijk. Ook leuk: je kan hier een high wine houden.

Stadscafé Weena

Weena 202, Rotterdam centrum, metrohalte: Rotterdam Centraal

Met de oudste pubquiz van Rotterdam op dinsdag, en de mogelijkheid om met 6 mensen (uit hetzelfde huishouden) aan een tafel te zitten, kan het niet anders dan dat je het hier in dit stadscafé gezellig hebt. Kom je niet uit hetzelfde huishouden? Ga dan met maximaal 4 personen.

Boudewijn

Nieuwe Binnenweg 53a-b, Rotterdam centrum, metrohalte: Eendrachtsplein

Drink hier een diversiteit aan Belgische bieren: 24 van de tap en meer dan 200 op fles, en eet een van de Belgische gerechten zoals garnalenkroketjes, mosselen of runderstoverij.
Extra leuk tijdens de zomermaanden: de binnentuin is nu open. 

Hopelijk klinkt iets zó lekker dat je het meteen wilt gaan proeven. Reserveren voor een plekje binnen is noodzakelijk, en voor het terras van Lilith moet je ook van te voren een reservering maken. Alle andere terrassen, voor zover die er zijn, zijn open voor zoveel mensen als er plek is terwijl de maatregelen van het RIVM kunnen worden opgevolgd. 

Alvast veel plezier, en vooral: Eet smakelijk en proost!

Leuk en lekker - Terras tips Rotterdam
Foto: © Flo Dahm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio