-2.1 C
De Bilt

Lief initiatief: chocolade en rozen in Rondelen

Dit jaar konden Capellenaren in de Rondelen hun buurman of buurvrouw een hart onder de riem te steken met een lief cadeautje en een persoonlijke boodschap. Inmiddels is het een traditie: in de week van Valentijn is Capelle ‘Love City’.

Lief initiatief voor Valentijn

Buurtcoach  Miranda de Bus van Welzijn Capelle had in de week vóór Valentijnsdag posters in de Rondeelse portieken gehangen. Hierop stond een oproep om door te geven wie van de buren een opsteker kon gebruiken. Buurtcoach Miranda bracht op Valentijnsdag een verrassing langs, met een kaartje. Daarop stond soms een persoonlijke boodschap (zoals: ‘Bedankt dat je altijd voor me klaar staat’) of ‘Een hart onder de riem omdat jullie het de laatste tijd niet makkelijk hebben’.

Gretig gebruik

De bewoners maakten gretig gebruik van de oproep. Miranda: ‘Samen met bewoner en vrijwilliger Wilma Verschuren heb ik op 14 februari bij ruim 30 bewoners een Valentijnsverrassing bezorgd. Het was een hele mooie dag.’

Bloemen en chocolade

De bewoners reageerden blij en verrast. Op de foto krijgt mevrouw Hoogstad bloemen van buurvrouw Wilma Verschuren, omdat zij zich zo inzet voor anderen. Enthousiaste bewoner Ton Vink nomineerde zelfs twee buurvrouwen voor rozen of chocolade. Ton stuurde de buurtcoach ook een mail: ‘Wat een prachtig, lief en warm initiatief in deze barre en sombere coronatijden!’ Wethouder Ans Hartnagel was het hier helemaal mee eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio