15 C
De Bilt

Lifestyle Spring Market groot succes

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 13 april jl. heeft de door LionsClub Domaine des Dames georganiseerde Lifestyle Spring Market € 6.300, – opgebracht. Een groot deel van de opbrengst is voor Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. Ook het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel, waar de Lifestyle Spring Market gehouden is, kreeg een gift.

Autopuzzeltocht

Tegelijkertijd met de Lifestyle Spring Market startte ook voor de stichting Matchis de door de LionsClub georganiseerde autopuzzeltocht bij het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht. Deze tocht slingerde via een prachtige route door de Krimpenerwaard en eindigde bij de druk bezochte Lifestyle Spring Market met sfeervolle kramen, workshops, wijn met tapas en live muziek van Vocal Group Jade.

Stamceldonoren zijn onmisbaar

Amber Visser, die zelf een stamceldonatie heeft ondergaan en Anke Verweijen, schrijfster van Mama’s Moed, waren namens Matchis aanwezig om meer bekendheid te geven aan het belang van het werven van zoveel mogelijk (jonge) stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Het kost veel geld om nieuwe donoren te werven, te registreren en te typeren. Matchis was dan ook zeer blij met de donatie van € 3.800 waarmee zij meer aandacht kunnen vragen voor deze wereldwijde donorbank (https://www.matchis.nl/).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio