0.6 C
De Bilt

Lotgenotengroep voor ouders van een overleden kind

Capelle aan den IJssel – Ouders die een kind hebben verloren, weten vaak niet goed hoe ze daarna verder kunnen. Niets is nog hetzelfde. En hoe kun je erover praten, als zelfs vrienden of familie dat ook niet zo goed lukt? Toch kan praten helpen om met het verdriet om te gaan. Van februari tot en met maart organiseert Welzijn Capelle vier nieuwe bijeenkomsten voor ouders van een overleden kind.

Praten met lotgenoten over het verlies van je kind kan deelnemers aan de rouwgroep helpen om de dood van hun kind te integreren in hun leven. Een eerdere deelnemer: ‘De groep was een warm bad, vol begrip en warmte. De begeleiders waren geduldig en respectvol. Ik heb mooie contacten aan de groep overgehouden. Het heeft zeker bijgedragen aan de verwerking.’

Maatschappelijk werkers en rouwspecialisten Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde begeleiden de rouwgroep. Thea: ‘Het overlijden van kinderen, of ze nu volwassen zijn of heel jong, is het zwaarste wat ouders mee kunnen maken. Het verandert hoe je je jezelf en het leven ziet.’ Gerda: ‘Op de een of andere manier moet je verdergaan. Dat wordt een beetje lichter als je steun krijgt van mensen die dit hebben meegemaakt.’

Data rouwgroep ouders

De rouwgroep voor ouders bestaat uit vier bijeenkomsten. Er is plek voor 6 tot 8 deelnemers. De groep komt bij elkaar op donderdag 2 en 23 februari en 9 en 23 maart, van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden en locatie

De Rouwgroep voor ouders is in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Aanmelden kan bij het aanmeldbureau van Welzijn Capelle via 010 – 707 49 00. Voor meer informatie over de rouwgroep, mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio