12.7 C
De Bilt

Menstruatieproducten voor Rotterdammers met laag inkomen

Rotterdam – Rotterdammers met een laag inkomen kunnen vanaf 1 juli ook menstruatieproducten maandverband, tampons en inlegkruisjes aanschaffen via het Jeugdtegoed op de Rotterdampas. Jongeren kunnen deze producten bij de Hema kopen en afrekenen via het tegoed dat de gemeente op de Rotterdampas stort. Aanleiding hiervoor is de motie ingediend door Duygu Yildirim van de PvdA over menstruatiearmoede in februari dit jaar.

Vergoeding menstruatieproducten

Het Jeugdtegoed is een geldbedrag op de Rotterdampas voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar van ouders met een laag inkomen. Door besteding van dit bedrag bij de aangesloten winkels en vervoersbedrijven kunnen deze kinderen makkelijker meedoen op school en in hun vrije tijd. Per 1 juli worden menstruatieproducten maandverband, tampons en inlegkruisjes toegevoegd aan het assortiment van de Hema dat met het Jeugdtegoed kan worden gekocht.

Jeugdtegoed

Als een kind op 1 maart 2021 tussen de 4 en de 18 jaar oud is, dan heeft het kind er mogelijk recht op: 4 tot en met 11 jaar € 275,- of 12 tot en met 17 jaar € 500,-. Het tegoed wordt gestort op de Rotterdampas van het kind. In 2021 ontvingen tot nu toe ruim 9.000 kinderen van 4-12 jaar en circa 8.000 jongeren van 12-18 jaar het jeugdtegoed.

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen het jeugdtegoed aanvragen tot en met 30 november 2021. Het kan worden uitgegeven tot 1 maart 2022. Meer informatie: www.jeugdtegoed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio