metrokunst verdwijnt, maar niet definitief

Capelle aan den IJssel – Dinsdag 26 oktober worden de bekende kunstdoeken onder de metrobaan op het Stadsplein in Capelle weggehaald. De metrokunst moet daar weg vanwege geplande werkzaamheden aan de Koperwiek en het Stadsplein. De kunstdoeken die hier al sinds 2012 hangen, worden tijdelijk opgeslagen door de Kunstkring waarna ze op een later moment worden aangeboden aan de basisscholen die betrokken zijn geweest bij het kunstproject.

Metrokunst

De gemeente Capelle aan den IJssel benaderde in 2012 de Kunstkring voor een nieuw project. Onder de metrobaan op het Stadsplein mochten doeken met kunst opgehangen worden. Leerlingen van groepen 7 en 8 van Capelse basisscholen gaven hun eigen invulling aan beroemde schilderijen. Onder begeleiding van de Kunstkring werden er ruim 500 kunstwerken gemaakt. Een jury koos een aantal van deze kunstwerken om deze vergroot op te laten hangen onder de metrobaan. De kunst droeg bij aan een kleurig stukje Stadsplein.

In verband met de werkzaamheden aan de Koperwiek en op het Stadsplein, moeten de kunstwerken nu van de metrobaan worden verwijderd. Dit gebeurt op dinsdag 26 oktober 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img