1.7 C
De Bilt

MKB geholpen door gemeenten Zuid-Hollandse Delta met digitalisering

De gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard, Westvoorne, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen hebben samen met de provincie Zuid-Holland de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta gesloten om ondernemers vraaggericht te helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken. Met behulp van onder andere digitaliseringsvouchers, digitaliseringscoaches en het organiseren van masterclasses worden ondernemers hierin ondersteund. Deze publieke/private samenwerking heeft een looptijd van twee jaar en zal in oktober 2021 van start gaan.

MKB-Deals

De MKB-Deals zijn bestuurlijke afspraken tussen provincie, gemeenten en ondernemersverenigingen om het midden- en kleinbedrijf met concrete projecten te ondersteunen. Om regionale samenwerking te stimuleren is de voorwaarde dat elke deal gesloten wordt door ten minste vijf samenwerkende partijen, waarvan minimaal drie Zuid-Hollandse gemeenten, een ondernemersvereniging en de provincie Zuid-Holland. Inmiddels zijn er in totaal zes deals gesloten.

Gedeputeerde Willy de Zoete: “Het regionale midden- en kleinbedrijf is de ruggengraat voor onze maatschappij en economie. Met de MKB-Deals willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat om mkb’ers te ondersteunen.”

Onmisbaar

Het regionale midden- en kleinbedrijf is onmisbaar voor levendige dorpen en steden. Bijna iedereen koopt er dagelijks zijn spullen of maakt gebruik van aangeboden diensten. Maar ook als werkgever speelt het midden- en kleinbedrijf een belangrijke rol: opgeteld is het de grootste werkgever van Zuid-Holland. Ondanks deze belangrijke rol kent het midden- en kleinbedrijf uitdagingen in het herstel na Covid-19, maar ook op het gebied van digitalisering, verduurzaming en het aanboren van nieuw talent.

Veel ondernemers in deze regio

“Deze regio kent een omvangrijk mkb”, aldus wethouder Tea Both (Economie), die erg blij is met de deal die de gemeenten in de Zuid-Hollandse Delta hebben gesloten. “Het hardwerkende midden- en kleinbedrijf heeft in deze coronatijd extra baat bij digitalisering. Daar moeten we iets mee, ook als gemeente. Daarom willen wij deze deal inzetten om zoveel mogelijk bedrijven te helpen te digitaliseren. We willen ondernemers inspireren en stimuleren. Door gebruik te maken van de digitaliseringsvoucher van de MKB-Deal investeren ondernemers in een bedrijf dat klaar is voor de digitale toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio