31.5 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Move4U eerste club in Vlaardingen met gezondere sportkantine

Vlaardingen – Zaterdag 1  februari werden de inspanningen van volleybalvereniging Move4U om de kantine gezonder te maken beloond: in het bijzijn van de dames- en herenselectie, jeugdleden en hun ouders reikte wethouder Bart Bikkers het bronzen certificaat van de gezonde sportkantine uit. “Ik ben trots op vereniging Move4U: de eerste gezondere sportkantine in Vlaardingen!”

Aanbod sportkantine aangepast

In september 2019 begon Linda van Tilburg als nieuw lid van de barcommissie. Met haar achtergrond in voeding en diëtiek ging zij samen met haar team aan de slag met het assortiment in de kantine. Onder begeleiding van Team:Fit Coach Eveline Pleyte heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Geen beperkte keuzes

Linda van Tilburg: “De keuzes voor onze leden zijn niet beperkt. Het assortiment is juist uitgebreid, zodat onze leden en bezoekers na het volleyballen iets gezonds kunnen kopen. Denk aan het kiezen voor popcorn in plaats van chips, aan volkoren tosti’s en verschillende smaken water”. Team:Fit is een initiatief van JOGG, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken.

Eerste bronzen sportkantine in Vlaardingen

Move4U is de eerste sportvereniging in Vlaardingen die een gezondere sportkantine heeft . De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Wethouder Bart Bikkers: “De gemeente Vlaardingen is sinds 2014 aangesloten bij JOGG en zet zich samen met andere partijen in voor meer aandacht voor gezonder eten en drinken, meer bewegen en een fysieke omgeving die beweegvriendelijker en gezonder is.  Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. Move4U mag trots zijn op dit resultaat!

Ook aan de slag met een gezondere sportkantine?

Doe ook mee! Bespreek je ideeën met de lokale JOGG-regisseur en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Kijk voor meer informatie op www.joggvlaardingen.nl of mail naar info@joggvlaardingen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio