32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Team Welzijn Capelle haalt in Nacht van de Vluchteling €3.300 op voor vluchtelingen

Capelle aan den IJssel – Van 18 op 19 juni was het de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling. Veel grote steden hadden hun eigen route. Mensen die meelopen, halen via sponsors geld op voor Stichting Vluchteling. Van Welzijn Capelle liep er een team van 14 medewerkers mee, van geoefende wandelaars tot ‘nieuwkomers’. Samen haalden ze een dikke €3.300 op.

Kinderbuurtcoach Josca van Herk porde haar collega’s op om mee te doen. ‘Ik hou zelf wel van een uitdaging, en heb bijvoorbeeld al eens meegedaan met een gesponsorde hike in Kaapverdië. Ik heb toen 82 kilometer gelopen in 24 uur. Het leek me erg leuk om dit samen met collega’s te doen.’

Nacht van de Vluchteling

De route van de Nacht van de Vluchteling is 40 kilometer en wordt gelopen van 24.00 uur op de zaterdag tot 12.00 uur op de zondag. Zo ervaar je een beetje wat een vluchteling meemaakt. Maar niet iedereen kan zo ver lopen. Daarom kon je dit jaar ook een route van 20 kilometer doen, in de avond van 18 juni. De meeste medewerkers van Welzijn Capelle kozen voor deze route, die begon en eindigde bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Om 23.30 uur tikte team Welzijn Capelle de finish aan.

Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle, liep ook mee. ‘Een stukje wandelen staat natuurlijk niet in verhouding tot de reis die vluchtelingen moeten afleggen om ergens een veilige plek te kunnen vinden. Voor zo’n mooi bedrag voor extra noodhulp doen wij dat graag!’

Landelijk is er tijdens de Nacht van de Vluchteling € 1.140.070 opgehaald voor vluchtelingen wereldwijd.

Stichting Vluchteling (www.vluchteling.nl) biedt wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden bij rampen en geweldsconflicten. Acute noodhulp, zoals medische zorg, voedsel en schoon water. Maar ook bijvoorbeeld onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio