22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Naomi Vermeulen beëdigd als Capelse kinderburgemeester

Capelle aan den IJssel – Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Ilias Oukbih van het politieke schooljaar 2018-2019. Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 september heeft burgemeester Peter Oskam het Capelse kindercollege beëdigd.

De kersverse kinderburgemeester heeft grootse plannen voor Capelle. Naomi Vermeulen: “Samen met het kindercollege wil ik werken aan een schoon en veilig Capelle. Dat is voor kinderen heel belangrijk en maakt hier wonen nog leuker. Ook wil ik kijken wat we kunnen doen voor kinderen met een beperking of ziekte. Voor hen is een leuke dag uit soms lastig. Het zou heel gaaf zijn als we met hen een feestje bouwen in de stad.”

Foto: Gemeente Capelle aan den IJssel

Kindvriendelijker

Burgemeester Peter Oskam kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege: “In Capelle vinden we de stem van de jeugd belangrijk. Zij weten als geen ander wat nodig is om onze stad mooier, leuker en kindvriendelijker te maken. Het afgelopen jaar heeft het kindercollege ons regelmatig verrast met mooie acties voor Capellenaren van alle leeftijden. Van sporten met jong én oud tot een bezoek aan minister Hugo de Jonge. Ik ben dan ook heel benieuwd wat kinderburgemeester Naomi samen met het kindercollege wil bereiken dit jaar.”

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door burgmeester Naomi Vermeulen, Denaro Ritfeld (loco kinderburgemeester) en als kinderwethouders Joey Verkaik, Leanne Voogd, Rhylee van Hoek, Lina Duijvestein, Siebren Groenendijk en Megan Lindner.

Kinderburgemeester

Er zijn in Nederland verschillende gemeenten die naast de ‘gewone’ burgemeester ook een kinderburgemeester hebben. Er is daar soms ook zelfs een kindergemeenteraad bij.
Op 14 oktober werd er in Delft de landelijke dag van de kinderburgemeesters voor de tweede keer gehouden. Er waren ongeveer 20 kinderburgemeesters die van uit het hele land bij elkaar kwamen om te praten over hun taak als burgemeester. Er werd vooral gepraat over waarom het zo belangrijk is dat kinderen hun stem laten horen en dat volwassenen luisteren naar hun ideeën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio