Nieuw kindercollege in Capelle aan den IJssel

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 november beëdigde burgemeester Peter Oskam het nieuwe Capelse kindercollege. Kinderburgemeester Melodie Dronkers kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Naomi Vermeulen.

Kinderburgemeester Melodie Dronkers over kindercollege

De kersverse kinderburgemeester heeft grootse plannen voor Capelle. Melodie Dronkers: “Ons college heeft heel veel zin in het komende jaar en we gaan er iets moois van maken. Wij hopen dat jullie vaak om onze hulp gaan vragen. Want wij zijn graag betrokken bij alle onderwerpen voor jeugd en kinderen in Capelle.”

Uitkijken naar samenwerking

Burgemeester Peter Oskam kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege: “In Capelle wordt de mening van de kinderen serieus genomen. De jongste Capellenaren weten precies wat belangrijk is voor de stad. Wat Capelle een beetje mooier, leuker en kindvriendelijker maakt. Ik wens Melodie als kinderburgemeester ontzettend veel succes en plezier en ik verheug me op de samenwerking met haar en het college.”

Samenstelling

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door burgmeester Melodie Dronkers, Jay-rinzho Leenheer (Loco-Kinderburgemeester) en kinderwethouders: Amir El Kebir, Julia Zomer, YoYo Zhang, Laura van Gelderen, Keira Chin On, Raphaela Teixeira Lima Evora en Salma Duijvestijn.

De gemeenteraad nam ook afscheid van het oude college. De meeste kinderwethouders en kinderburgemeester Naomi Vermeulen hebben twee jaar het Capelse kindercollege gevormd. Burgemeester Oskam dankte namens de gemeenteraad de kinderen voor hun inzet de afgelopen twee jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img