17.7 C
De Bilt

Minister bezoekt nieuwbouw Museumkwartier: eerste start bouw in Rivierzone Vlaardingen

Vlaardingen – Op 7 mei is door minister Hugo de Jonge het feestelijk startsein gegeven voor de start bouw van 82 woningen in Museumkwartier Vlaardingen. Een belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Rivierzone. Voor deze grootschalige gebiedsontwikkeling heeft het Rijk een drietal subsidies verstrekt aan de gemeente van in totaal ca. € 29 miljoen.

Museumkwartier

Museumkwartier is een eigentijds bouwproject ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Blauw Architecten en Dura Vermeer Bouw Zuid West. Het overgrote deel van de nieuwbouwwoningen bevindt zich in het betaalbare segment. Om dat mogelijk te maken heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ook een Start-Bouw-Impuls van ca. € 600.000,- toegekend aan de gemeente. 

Waar vroeger de vis in Vlaardingen aan wal werd gebracht en verwerkt, komt een hippe stadsbuurt met 82 nieuwe woningen. De voor de buurt zo kenmerkende binnenstraatjes en stegen lopen straks vanuit de monumentale pakhuizen de nieuwe buurt in en verbinden oud en nieuw met elkaar. 

Ook aanpak monumentale pakhuizen

Afgelopen jaren is ook gewerkt aan een plan voor deze monumentale pakhuizen. Gisteren hebben de gemeente Vlaardingen en BPD bekend gemaakt dat de pakhuizen op korte termijn zullen worden getransformeerd tot woongebouwen met in totaal 81 huurwoningen. 

De voormalige boetschuur van Kwakkelstein krijgt een publieksfunctie. Om dit mogelijk te maken is een samenwerking aangegaan met Fullhouse uit Rotterdam, die nog voor de zomervakantie zal starten met de bouwactiviteiten. 

Het monumentale karakter van de buurt blijft op deze manier behouden in het Museumkwartier.

Minister Hugo de Jonge

“Op bezoek in Vlaardingen bij de start van de bouw van 82 woningen in het Museumkwartier. Daarbij wordt de geschiedenis van de stad meegenomen in de ontwerpen. Mooi om de toekomstige bewoners te ontmoeten die samen een nieuwe gemeenschap zullen vormen.”

Wethouder Ivana Somers-Gardenier: “Dit gebied heeft een rijke historie. Veel Vlaardingers kennen de gebouwen langs de Westhavenkade. Eindelijk gaan we daadwerkelijk aan de slag met het bouwen van nieuwe woningen voor zowel de kleinere als de grotere beurs. Op zeer korte termijn zullen ook de prachtige historische panden aan de Westhavenkade in oude luister worden hersteld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio