6 C
De Bilt

Nieuwbouw of renovatie buurthuis Ronduit in Schenkeldijk

Schenkeldijk – Vanwege de sluiting van de Julianaschool in Schenkeldijk is gekeken naar de toekomstmogelijkheden van het naastgelegen buurthuis Ronduit in Schenkeldijk. Vaststaat dat de bouwkundige staat van het buurthuis in haar huidige vorm in Schenkeldijk niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Onderzoek naar beste optie

Daarom onderzoekt de gemeente Binnenmaas op dit moment of het buurthuis kan worden gerenoveerd of dat er een nieuw buurthuis moet worden gebouwd. Omdat de voormalige Julianaschool vastzit aan het buurthuis en op korte termijn wordt gesloopt is dit een extra reden om te onderzoeken of renovatie van het buurthuis een reële optie is.

Geen samenvoeging met buurthuis Mookhoek

Eerder heeft gemeente Strijen onderzocht of de buurthuisfuncties van Schenkeldijk kunnen worden gecombineerd met die van het buurthuis in Mookhoek, vanwege de nieuwbouwplannen van de naastgelegen school. Uit dit onderzoek blijkt dat beide buurtschappen positief staan tegenover samengaan in een buurthuis op een nieuwe plek op de grens tussen de kernen Strijen en Schenkeldijk. Gelijktijdig blijkt uit hetzelfde onderzoek dat het o.a. vanwege de sociale verbondenheid belangrijk is dat in beide kernen een buurthuisfunctie blijft bestaan. Om die reden besloot gemeente Strijen dat de variant waarin beide buurthuizen samengaan niet tot de mogelijkheden behoort.

Buurthuis blijft in gebruik

Ongeacht of het buurthuis wordt gerenoveerd of herbouwd zal het buurthuis, dat voor de inwoners van Schenkeldijk een belangrijke maatschappelijke en sociale functie heeft, na de sloop van de school in gebruik blijven totdat er een definitieve keuze is gemaakt. De gemeenteraad neemt hierover voor het einde van dit jaar een besluit. Ook bekijkt de gemeente of de locatie kan worden uitgebreid met een speelterrein voor kinderen.

Petitie

Onlangs ontving wethouder Van Noort een petitie met een groot aantal handtekeningen van de bewoners uit Schenkeldijk die pleiten voor behoud van het buurthuis op de huidige locatie. Nu duidelijk is dat samenvoeging met het buurthuis in Mookhoek niet meer tot de mogelijkheden behoort, lijkt aan deze wens te kunnen worden voldaan.

Sloop Julianaschool

Het pand van de voormalige Julianaschool wordt de komende tijd gesloopt. De Julianaschool ging met ingang van het nieuwe schooljaar op in openbare basisschool Het Talent, een samenvoeging met obs De Boemerang in Mookhoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio