16.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 juni 2022

Nieuwe BIZ Vijfsluizen: Gemeente Schiedam en ondernemers geven startsein

Schiedam Wethouder Antoinette Laan (Havens) en Pieter Sneep, voorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Vijfsluizen, hebben woensdag 8 december een uitvoeringsovereenkomst getekend. Hiermee is het startsein gegeven voor de oprichting van de BIZ Vijfsluizen.

BIZ Vijfsluizen

“Het bedrijventerrein is als onderdeel van het Schiedamse havengebied een belangrijke bron van werkgelegenheid en een thuisbasis van innovatieve bedrijvigheid. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de gemeentelijke doelstellingen én regionale afspraken die we hebben gemaakt op dit gebied”, aldus wethouder Laan.

Om ervoor te zorgen dat het deze meerwaarde in de toekomst behoudt, is het zaak dat wordt geïnvesteerd in het verbeteren van het vestigingsklimaat. Om dit krachtig te kunnen doen, hebben ondernemers in het gebied het initiatief genomen tot de oprichting van een zogeheten bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dat is een ondernemerscollectief waar vanuit gedeelde belangen en een gemeenschappelijk budget wordt geïnvesteerd in het verder verbeteren van de omgeving. Dit budget wordt via de BIZ-belasting bijeengebracht.

Als onderdeel van de oprichting moeten de initiatiefnemers de komende periode aantonen dat er voldoende draagvlak is voor de BIZ. Dit wordt gedaan met een draagvlakmeting. Wanneer blijkt dat een meerderheid van de ondernemers het initiatief steunt en bereid is een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijke investeringsbudget, kan de BIZ Vijfsluizen aan de slag. Pieter Sneep: “Met de samenwerking in een BIZ zorg je ervoor dat iedereen meedoet. Samen werken en samen bouwen. Mede door de BIZ ligt bedrijventerrein Vijfsluizen er prachtig bij en is de veiligheid goed. De BIZ gaat zeker ook een grote rol spelen de komende jaren in de verduurzaming van Vijfsluizen.”

Eerdere investeringen

De gemeente Schiedam is optimistisch over de nieuwe BIZ Vijfsluizen. Eerder kende het bedrijventerrein tussen 2009 en 2019 al een BIZ die succesvol is gebleken. Vijfsluizen heeft een hoogwaardige uitstraling. Het terrein is nu bijna 25 jaar oud, een BIZ draagt bij om die uitstraling te behouden in de komende 25 jaar. Zo heeft de vorige BIZ onder andere gezorgd voor camerabewaking en extra aandacht voor het groenonderhoud. Dit heeft er mede toe geleid dat ondernemers die in het gebied actief zijn de uitstraling en de sociale veiligheid van Vijfsluizen hoog waarderen. Voor de gemeente Schiedam zijn de behaalde resultaten van weleer reden geweest om ook het nieuwe initiatief te steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio