31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Nieuwe regionale fietsroute ‘Langs buitenplaatsen en kastelen’

Moerdijk – Vandaag, vrijdag 9 maart is de regionale fietsroute; ‘Langs buitenplaatsen en kastelen’ officieel gelanceerd. De wethouders Toerisme & Recreatie van de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk fietsten een deel van deze route van 50 km via fietsknooppunten langs verschillende buitenplaatsen, landgoederen en kastelen in de IJmond.

Drie IJmondgemeenten

De fietsroute is tot stand gekomen door samenwerking tussen de drie IJmond-gemeenten. In het voorjaar van 2017  werden al verschillende wandelroutes door de IJmond in gebruik genomen, en nu is het de beurt aan een regionale fietsroute. Dat juist deze fietsroute tot stand is gekomen, is geen toeval. Het past namelijk goed in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Erfgoed verbindt en daar is deze fietsroute een prachtig voorbeeld van.

Fietsroute gratis verkrijgbaar

Folders van deze fietsroute zijn vanaf 10 maart gratis verkrijgbaar bij de gemeentehuizen van Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Maar ook bij de bibliotheken van de IJmond-gemeenten, TIP Wijk aan Zee en het VVV-agentschap in IJmuiden. Ook is het vanaf half maart mogelijk om de fietsroute vanaf de gemeentelijke websites te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio