180 nieuwe woningen op terrein voormalig Capels zwembad

Capelle aan den IJssel, 29 maart – De gemeente Capelle aan den IJssel, Van Wijnen en Havensteder hebben deze week de overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt de Blinkert. Op het terrein waar voorheen zwembad de Blinkert stond worden 180 woningen, waaronder koop- en huurappartementen in de sociale sector en de vrije sector gebouwd. De verwachting is dat de bouw in 2023 start en de oplevering een jaar later. 

Nieuwe woningen

De gemeente Capelle startte vorig jaar een aanbestedingsprocedure om een ontwikkelaar te selecteren. De regels en ambities voor de ontwikkeling zijn beschreven in het gebiedspaspoort die eind 2018 is vastgesteld door de gemeenteraad. Tijdens bijeenkomsten in 2017 en 2018 hebben omwonenden hierover mee kunnen denken.

De nieuwe woonbuurt
De aanbesteding om de woonbuurt te ontwikkelen werd gewonnen door Van Wijnen. Maarten Struijvenberg, wethouder Stadsontwikkeling: ‘Het gebied moet een prettige plek worden om te wonen en te leven waar bewoners en Capellenaren uit omliggende wijken elkaar ontmoeten.’ De ontwikkelaar heeft buurtbewoners en woningzoekenden betrokken bij de plannen voor de wijk. Dit zal de ontwikkelaar ook bij de uitwerking van het ontwerp voorzetten.

Het voormalig zwembad de Blinkert is sinds september 2020 buiten gebruik en maakt plaats voor 45 sociale huurwoningen, 45 vrije sector huurwoningen en 90 koopwoningen. Havensteder verhuurt de woningen van Het Startblok – een complex met 45 huurappartementen. Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: ‘We zijn er trots op onderdeel te zijn van dit indrukwekkende project. Met ons eigen wooncomplex Het Startblok willen wij mensen een fijn thuis kunnen bieden. De appartementen kenmerken zich door hun betaalbaarheid, duurzame karakter en comfort’.

Video ontwikkeling de Blinkert

BuitenThuis de Blinkert
Een plek waar ontmoeten, verbinden en bewegen centraal staat. Zo noemt van Wijnen de realisatie van het plan ‘BuitenThuis de Blinkert’. Bij de planvorming voor Buiten Thuis De Blinkert werkte Van Wijnen nauw samen met onder andere ECHO Urban Design & GROOSMAN architecten. Naast de 180 appartementen komt er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en is er in het openbaar gebied ruimte voor een daktuin op de parkeergarage. Om alle doelgroepen aan te spreken, kent de plek verschillende functies. In het plan is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Bestaande elementen uit het oude buitenzwembad komen herkenbaar terug in het ontwerp. Zo worden de startblokken de nieuwe zitelementen. Een multifunctioneel plein, ‘het bad’ genaamd, dient bij buien als bassin voor de opvang van regenwater, maar hier kunnen ook activiteiten plaatsvinden voor de omgeving. ‘We hebben er in het plan voor gezorgd dat thuis niet ophoudt bij de voordeur, maar dat buiten een integraal onderdeel wordt van de woonbeleving’, zegt Arjan van Meijeren, Directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen. De sloop van het voormalig zwembad start begin volgend jaar. De verwachting is dat de bouw van de woningen begin 2023 start en de oplevering in 2024 plaatsvindt. De komende periode gaat Van Wijnen in gesprek met de omgeving over de verdere invulling. Voor omwonenden die daarbij betrokken willen worden én voor nadere informatie over het project is de website www.buitenthuis-deblinkert.nl gelanceerd.

Video is te bekijken via volgende link https://www.youtube.com/watch?v=b7JqOqT87KE

BuitenThuis De Blinkert Capelle aan den IJssel - Regio Online
foto gemeente Capelle aan den Ijssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img