10.7 C
De Bilt

Oliebollenkraam krijgt steun van CU-SGP Vlaardingen

Vlaardingen – De oliebollenkraam die ieder jaar standplaats 4 kreeg toegewezen in Vlaardingen, zou moeten wijken vanwege ‘het uitzicht’. De ChristenUnie-SGP heeft het memo hierover met verbazing gelezen. Zij hebben daarom een aantal vragen hierover aan het college voorgelegd.

Verbazing over collegestandpunt

Waar het college een paar weken geleden nog voluit van mening was dat alle ondernemers de vrijheid moeten krijgen om te ondernemen, zoals zij vinden dat het beste voor hen is, blijkt nu dat het college een ondernemer zomaar aan de kant schuift met de opmerking dat hij een STA-IN-DE-WEG is, het zicht bederft en de doorgang in het centrum belemmert.

Oliebollenkraam onderdeel aantrekkelijk stadshart

Al een aantal jaren wordt geprobeerd om het stadshart aantrekkelijker en drukker bezocht te maken. Daarom is de ChristenUnie-SGP zeer verbaasd dat op deze manier het college zomaar een ondernemer, zoals de bekende oliebollenkraam, laat ver(t)rekken. Een ondernemer die juist in de koude en donkere maanden van het jaar voor meer levendigheid in het centrum zorgt. Een ondernemer die eraan bijdraagt dat bezoekers juist naar het centrum komen of langer in het centrum blijven. Een ondernemer in het centrum waar wij juist graag ondernemers willen hebben!

Vragen aan college

Omdat de ChristenUnie-SGP de keuze van het college niet begrijpt, hebben zij onderstaande vragen aan het college voorgelegd.

  1. Welk alternatieve locatie(s) heeft u met deze ondernemer besproken?
  2. Wat was het argument van deze ondernemer niet daar naar te willen vertrekken?
  3. Wat is het argument van de ondernemer om aan standplaats 4 vast te houden?
  4. Zijn er naast de in de memo genoemde argumenten waarom standplaats 4 niet meer gehandhaafd wordt nog andere argumenten om deze standplaats niet meer open te stellen?
  5. Is het college echt van mening dat het zicht op een toilet of parkeergarage beter is dan het zicht op een gezellig verlichte oliebollenkraam met een rij consumenten ervoor?
  6. Doet het college er alles aan om ondernemers in het centrum te houden?
  7. Wat gaat het college er aan doen om deze ondernemer weer terug in het centrum te krijgen?
  8. Is heroverweging tot het weer toestaan van standplaats 4 een optie voor het college?

ChristenUnie-SGP is benieuwd naar de antwoorden van het college over deze kwestie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio