Openbaar Ministerie: 30 relschoppers Feyenoord zeker tot en met maandag vast

Rotterdam – De dertig relschoppers, die zondag zijn opgepakt tijdens de ongeregeldheden in de Rotterdamse binnenstad, wil het Openbaar Ministerie vasthouden tot de voetbalcompetitie , en de mogelijke huldiging van Feyenoord, voorbij is. Vandaag wordt deze groep voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Van de 43 personen die zondag werden aangehouden voor openlijk geweld krijgen er 13 een gebiedsverbod opgelegd van de officier van justitie. Dat betekent dat ze aanstaande zondag en maandag niet in de buurt van de Kuip of het Stadhuis mogen komen, laat het OM vandaag weten.

Het merendeel van de 104 verdachten die zondag werden aangehouden is naar huis gestuurd met een lagere straf. In zo’n 20 zaken doet het OM nog nader onderzoek. Deze personen worden verdacht van minder ernstige feiten zoals belediging en vernieling, aldus het OM.

Gebiedsverbod door Openbaar Ministerie

Uit deze groep heeft een aantal ook een gebiedsverbod gekregen. Om de niet-Rotterdamse relschoppers in het gareel te houden, neemt het OM contact op met de gemeente waar ze woonachtig zijn, met het verzoek om maatregelen te treffen.

Het OM is ook nog op zoek naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Op de website politie.nl komen beelden van ongeveer tien personen die mogelijk betrokken waren bij ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam.

Feyenoord speelt zondag thuis tegen Heracles Almelo. Bij winst is Feyenoord landskampioen, bij verlies of gelijkspel kan Ajax ook nog kampioen worden, afhankelijk van het resultaat van de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Willem II.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio