11.4 C
De Bilt

Op vakantie in Schinckelhove

Capelle aan den IJssel Op donderdag 23 juni was serviceflat Schinckelhove omgetoverd tot een waar vakantieoord, met zomerse posters, lampionnen en alcoholvrije cocktails. Eigenlijk valt er altijd wel iets te beleven in Schinckelhove. Van schilderles tot stoelyoga en tai chi: de bewoners zitten er niet stil.

Het thema van de Zomerdag was ‘Op vakantie in je eigen wijk’. Een bestuurslid van WOP Schenkel en medewerkers van Welzijn Capelle hadden de ontmoetingsruimte prachtig volgens thema versierd. Jumbo Schenkel had zomerse posters gedoneerd, met wuivende palmbomen en een sprankelend zwembad. Veel bewoners lieten voor de posters een ‘vakantieportret’ van zichzelf schieten. De poster was de hele week te zien tijdens diverse Schenkelse activiteiten, met als afsluiting de Superschenkeldag voor senioren in Huis van de Wijk de Wel op 25 juni.

Feestgevoel

De bewoners maakten een zomers feestje van de Zomerdag. De reactie van een deelnemer: ‘Dit geeft echt een feestgevoel, dat willen we wel vaker!’ Van de pizzakar met heerlijke pizzapunten die Havensteder liet komen, werd goed gebruik gemaakt. Fotograaf Raymond zorgde voor prachtige sfeerbeelden van de dag en heel veel zomerse vakantieportretten.

Activiteitenprogramma Schinckelhove

Irma Barendrecht, sociaal-cultureel werker bij Welzijn Capelle, houdt wekelijks spreekuur in Schinckelhove. Zij is enthousiast over de activiteiten in Schinckelhove die voor en door bewoners worden georganiseerd: ‘Elke week is er van alles te doen: sport en beweging (zoals stoelyoga en tai chi), creatieve ochtenden (bijvoorbeeld schilderen en sieraden maken), maar ook een Bijbel- en leeskring, en natuurlijk koffie- en spelletjesochtenden. En in augustus en september staan er filmavonden op de planning!’

De Zomerdag Schinckelhove is georganiseerd in samenwerking met Havensteder, Jumbo, WOP Schenkel, gemeente Capelle aan den IJssel, in het kader van VerbuurSamen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio