17 C
De Bilt

Opvang Zuider Carnisseweg: college doet voorstel verlenging noodopvang asielzoekers

Barendrecht – Aan de Zuider Carnisseweg worden sinds begin 2022 maximaal 50 asielzoekers opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft bij de gemeente aangegeven deze locatie nog steeds hard nodig te hebben. Daarom stelt het college van B&W aan de gemeenteraad voor om de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg 110a nogmaals te verlengen voor een periode van 12 maanden.

De verlenging is noodzakelijk vanwege de blijvend toenemende opgave die bij gemeenten wordt neergelegd voor het huisvesten van asielzoekers. Er is nog geen andere locatie beschikbaar in de gemeente Barendrecht om asielzoekers te huisvesten.

Andere oplossing dan Zuider Carnisseweg nog niet in zicht

Intussen vinden met de provincie en de gemeente Rotterdam gesprekken plaats over de realisatie van reguliere huisvesting in het Zuidelijk Randpark ten behoeve van onder andere asielzoekers. De provincie heeft daarbij een sleutelrol aangezien zij eigenaar is van deze grond. Over de mogelijke realisatie van opvang in het Zuidelijk Randpark zijn nog geen concrete afspraken vastgelegd, waardoor de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg op dit moment niet beëindigd kan worden. Het college van B&W stelt dan ook aan de gemeenteraad voor om de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg 110a nogmaals te verlengen voor een periode van 12 maanden.

Besluitvorming

Het raadsvoorstel wordt op 30 mei behandeld in de gemeenteraad. Bij een positief besluit wordt de opvang met 12 maanden verlengd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio