14.5 C
De Bilt

‘Oudroze’ strijkt neer in Capelle aan den IJssel: portretten en verhalen van de oudere LHBTI-generatie

Capelle aan den IJssel – Sinds vrijdag 5 april is de reizende buitententoonstelling ‘Oudroze’ te zien in Capelle aan den IJssel. In het Vuykpark staan dertig kleurrijke portretten en verhalen van een diverse groep 70+ LHBTIQA+-personen. De kunstwerken zijn te zien tot en met 26 april.

‘Oudroze’ is een project van fotograaf Ernst Coppejans in samenwerking met stichting Open mind en staat stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTIQ+) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen.

Verbinding door ‘Oudroze’

De kleurrijke portretten van ‘Oudroze’ vertellen de levenservaringen van deze groep 70+-ers. Hun verhalen zijn de schakel tussen het verleden, het nu en de toekomst. Het verbindt oudere en jongere generaties. Daarnaast helpt het om de sociale acceptatie van LBHTIQA+-personen te verbeteren.

Fototentoonstelling Oudroze
Fototentoonstelling Oudroze van Ernst Coppejans – Foto: Frank de Roo

Actieve inzet gemeente Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle zet zich actief in om de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten. Wethouder Marc Wilson: “In Capelle vinden wij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat iedereen elkaar met respect behandelt en mee kan doen. We doen het samen en we willen het goede voorbeeld geven, Deze tentoonstelling is een belangrijke manier om daar een gezicht aan te geven. Ik nodig iedere Capellenaar van harte uit om deze prachtige tentoonstelling te komen bekijken en vooral het gesprek aan te gaan met elkaar. Iedereen moet de kans krijgen om volwaardig mee te doen in onze stad. Ik sta voor een Capelle waarin we respect hebben voor elkaar en klaar staan voor elkaar!”

Vuykpark

De buitententoonstelling staat drie weken lang in het Vuykpark ter hoogte van restaurant Jofel (voorheen Fuiks). Tot vrijdag 26 april zijn de portretten te bewonderen. Wethouder Marc Wilson: “Pak de fiets, maak een wandeling, bekijk de foto’s en lees de verhalen. Bij mij heeft de tentoonstelling een diepe indruk achtergelaten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio