31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Na pand Roze Kameraden nu ook COC kantoor Rotterdam beklad

Rotterdam – Het COC kantoor in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met anti-homo leuzen. Dezelfde teksten die eerder op een pand werden geklad van een gebouw van het net opgerichte Roze Kameraden, de LHBTI-supportersclub van Feyenoord. De politie zal ook voor de bekladding bij het COC een onderzoek instellen.

COC zoekt de steun van voetbalclubs

Een woordvoerder van het COC Rotterdam laat weten pal achter de Roze Kameraden van Feyenoord te staan en wil een breed actieplan opstellen, waarbij de Rotterdamse voetbalclubs nauw betrokken zijn. Overigens is ook in Amsterdam recent nog sprake geweest van homofoob geweld, waar in een studentenflat met meerdere regenboogvlaggen brand was gesticht. Iets wat overigens moeilijk meer als vandalisme omschreven kan worden, maar eigenlijk gewoon een aanslag is op levens van jonge studenten die open en eerlijk zijn.

Dader(s)

Wie de dader is of daders zijn van de bekladding is nog onduidelijk, maar er wordt stevig ingezet deze te achterhalen. Het gaat dan ook om doelbewuste belediging en discriminatie van een hele grote groep mensen. Onwetendheid mag anno 2021 toch niet meer als excuus opgevoerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio