22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Participatievisie Capelle vastgesteld door gemeenteraad

Capelle aan den IJssel – De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft maandagavond de Visie Burgerparticipatie en bijbehorende participatieverordening vastgesteld. Daarmee worden heldere spelregels en speerpunten van het Capelse participatiebeleid gemarkeerd.

Motie ‘Participatie uit de mist; helderheid gewenst’

Eerder dit jaar nam de gemeenteraad de motie “Participatie uit de mist; helderheid gewenst” aan, waarin het college werd verzocht een heldere lijn aan te geven voor het betrekken van inwoners en andere belanghebbende partijen bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid. De visie en verordening geven daar invulling aan.

Samen werken met de stad

Burgemeester Peter Oskam: “Het belang om als gemeente de verbinding te blijven zoeken met onze stad, onze maatschappelijke partners en onze inwoners is groot. Gelukkig: samenwerken, participeren, in contact komen met Capellenaren uit onze wijken en buurten, het is in Capelle al lang heel normaal. Toch blijft actief meedoen altijd spannend. Het gaat niet vanzelf en vraagt inzet van zowel de Capellenaren als het bestuur en de collega’s van de gemeente. Maar door heldere afspraken en spelregels te maken en daarmee onze aanpak te versterken, vergroten we de kans op succes.”

Leertraject

De visie is het resultaat van een zorgvuldig traject met raad, college, griffie, organisatie en Capellenaren. Burgemeester Peter Oskam: “Ik ben heel blij dat ruim 300 Capellenaren die begin 2020 hebben meegedaan aan een enquête, plus de 50 zeer betrokken inwoners die afgelopen juni in een “online community” – een digitaal forum – met elkaar en met ons ervaringen, inzichten en tips hebben gedeeld over participatie in Capelle. Die hebben we voor deze visie goed kunnen gebruiken.”

Participatiebeleid voor ruimtelijke ontwikkelingen (in het kader van de Omgevingswet) wordt in lijn met deze visie ontwikkeld en in 2022 aan de gemeenteraad aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio