5.2 C
De Bilt

Pendelbusjes ingezet bij tunnel Capelsebrug

Capelle aan den IJssel, 15 juli 2019 – De gemeente Capelle zet de komende vijf weken pendelbusjes in bij de tijdelijke afsluiting van de tunnel Capelsebrug onder de Abraham van Rijckevorselweg richting ’s Graveland. Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de tunnel van maandag 22 juli tot uiterlijk vrijdag 23 augustus in beide richtingen gesloten voor voetgangers en fietsers.

Pendelbusjes gratis

De twee (gratis) pendelbusjes voor voetgangers rijden in de spits van 6.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur om de tien minuten. Buiten de spits van 9.00 tot 16.00 uur rijdt er één busje zonder vaste tijden. Met de inzet van de pendelbusjes wordt de overlast voor Capellenaren tot een minimum beperkt.

Zomerperiode meest geschikt

De gemeente voert het noodzakelijke onderhoud aan de tunnel en het vervangen van het versleten asfalt uit in de zomerperiode wanneer er minder mensen gebruik maken van de tunnel. De opstapplaatsen voor de pendelbussen zijn Metrostation Capelseburg bij de halte van de nachtbus en de parkeerplaats bij Rijckehove. Mindervalide personen, personen in rolstoelen en ook scootmobiels kunnen mee in de pendelbusjes. De afsluiting van de tunnel duurt maximaal vijf weken. Als de werkzaamheden vlot verlopen wordt de tunnel eerder geopend.

Pendelbusjes wegens noodzakelijk groot onderhoud

Wethouder Marc Wilson, verantwoordelijk voor de buitenruimte: “Sinds de bouw van de tunnel in 1993 voert de gemeente voor het eerst groot onderhoud uit aan de tunnel. De tunnel is op het oog een normale tunnel, maar met een zogenaamde klepconstructie. Dit voorkomt bij een eventuele overstroming van de Hollandsche IJssel extreme wateroverlast in de omgeving. Tijdens het onderhoud wordt de verharding in de tunnel vervangen en de betonvloer onderhouden. Met een nieuwe asfaltverharding en een waterdichte laag kan de tunnel weer 40 jaar mee”. Om de werkzaamheden veilig en snel te kunnen uitvoeren is het nodig de tunnel volledig af te sluiten voor voetgangers en fietsers.

Omleiding

Fietsers kunnen ook omrijden. Daarvoor volgen zij de omleidingsroute van noord naar zuid via het fietspad richting Fascinatio, fietspad Barckalaan, fietspad Onackpad, oversteek Abram van Rijckevorselweg richting IJsselmondselaan (Rotterdam), IJsselmondselaan (Rotterdam), Damhertstraat (Rotterdam), fietspad Van Beethovenlaan, Brahmsstraat en de Schubertstraat. Deze route kost ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Zo kort mogelijk afgesloten, veilige oversteek

In overleg met de aannemer is de oorspronkelijke planning verkort van 7 naar 5 weken. Om geluidsoverlast aan de nabij gelegen woning aan de Haydnstraat tot een minimum te beperken is ervoor gekozen de werkzaamheden alleen overdag uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio