23.7 C
De Bilt

Pop-up fitnesspark Marnixplantsoen in Vlaardingen: een zomer lang zweten

Vlaardingen – Mooier groen, nog meer speelplezier, nog meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en met elkaar te sporten.. Er zijn volop ideeën om het Marnixplantsoen te ontwikkelen tot een plek voor jong en oud. In de zomerweken krijgen bewoners alvast een voorproefje met een pop-up fitnesspark.

“Sportieve bezoekers kunnen zich alvast tien weken in het zweet sporten met deze tijdelijke fitnesstoestellen in het Marnixplantsoen,” vertelt wethouder Ivana Somers-Gardenier. “ViB, Minters en Sportschool West willen hier bovendien diverse trainingsactiviteiten organiseren voor wie liever onder begeleiding sport.”  

Voor iedereen

Op het tijdelijke fitnesspark staat een toestel dat ook geschikt is voor sporters in een rolstoel. Wethouder Somers-Gardenier: “Bij speeltuinen letten we er al langer op dat alle kinderen zoveel mogelijk mee moeten kunnen spelen. Maar ook bij sporttoestellen willen we het iedereen mogelijk maken om in beweging te komen.” Daarnaast zijn de toestellen geschikt voor sporters van heel verschillende niveaus: “We hebben er op gelet dat de toestellen zowel te gebruiken is voor wie verder wil werken aan zijn topconditie als voor minder ervaren of minder sterke sporters.” 

Trainingen tellen

De sporttoestellen hebben een ingebouwde teller waarmee bijgehouden wordt hoeveel erop getraind wordt. Zo weet de gemeente na die 10 weken of er veel gebruik van gemaakt is en welke toestellen het meest gebruikt worden. Wethouder Somers-Gardenier: “Dat kan dan weer handige informatie zijn voor als er in de toekomst vaste toestellen geplaatst kunnen worden.”

Feestelijke opening in Marnixplantsoen

Het pop-up fitnesspark in het Marnixplantsoen wordt vrijdag 21 juni geopend met een feestelijke outdoor fitness clinic van 15.30 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom. De komende weken wordt met regelmaat een activiteit georganiseerd op het pop-up fitnesspark. Op www.vlaardingen.nl/fitnesspark staat een overzicht met de geplande activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio