13.8 C
De Bilt

Regenboognetwerk Krimpen vraagt op 17 mei aandacht voor homohaat

Dinsdag 17 mei is de internationale dag tegen holebi- en transfobie, bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT. Het Regenboognetwerk Krimpen grijpt deze dag aan om ook in Krimpen aan den IJssel aandacht te vragen voor de toenemende homohaat in Nederland. Om 9.00 uur hijsen we met wethouder Kirsten Jaarsma de regenboogvlag op het Raadhuisplein. Met een korte toespraak en een zelfgeschreven gedicht lichten wij IDAHOT toe.

Regenboognetwerk

Aansluitend is er een koffiebijeenkomst in eetcafé de Crimpenaar. Inwoners van Krimpen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tussen 11.30 en 14.30 delen leden van het netwerk attenties uit bij de winkelcentra Crimpenhof, de Korf en de Olm.

Kijkend naar de recente gebeurtenissen in Nederland moeten we helaas vaststellen dat er sprake is van toenemende haat en agressie tegen mensen uit de LHBTIQA+-gemeenschap. Recente onderzoekscijfers wijzen uit dat 7 van de 10 LHBTI’ers geconfronteerd worden met fysiek en verbaal geweld. Alle reden dus om hiervoor op deze dag ook in Krimpen aan den IJssel aandacht te vragen.

IDAHOT

De datum 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten schrapte. Tot dan toe stond homoseksualiteit te boek als geestesziekte. Sinds 2005 vinden op 17 mei in zo’n 130 landen IDAHOT activiteiten plaats om de onwenselijkheid van homohaat en discriminatie vanwege seksuele geaardheid onder de aandacht te brengen. Meer informatie over de activiteiten van het Regenboognetwerk Krimpen aan den IJssel vindt u op onze website www.regenboognetwerkkrimpen.nl. U kunt contact opnemen per mail: regenboognetwerkkrimpen@outlook.com. U vindt ons ook op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio