22.9 C
De Bilt

Roel Blompad: De bekende jagermeester van de Broekpolder in Vlaardingen postuum geëerd

Wie naar de Broekpolder gaat, doet dat binnenkort misschien wel over het Roel Blompad. Op dinsdag 28 mei onthullen Roels kinderen, Robert en Petra Blom, het nieuwe naambordje waarmee de oude jagermeester van het gebied geëerd wordt.

Roel Blom

Roel Blom (1938-2012) was van 1971 tot 1997 ambtenaar bij de gemeente Vlaardingen. Aan het eind van zijn carrière was hij naast zijn functie als bestuursadviseur, ook jagermeester van de Broekpolder. Na zijn pensionering bleef hij die laatste functie als onbetaald vrijwilliger nog vele jaren doen. Hij stond in Vlaardingen bekend als liefhebber van de natuur, bevlogen verteller over de natuur en men kende hem boven alles van ‘zijn’ edelherten.

Omdat het verblijf in de Broekpolder van de dertien edelherten te klein werd, verhuisden deze in maart 2012 naar de Zonhoeve in Tilburg. Daarna was Roel jagermeester af. Toen hij enkele maanden later plotseling stierf, kreeg de gemeente van veel kanten het verzoek om hem te eren met een vernoeming in de Broekpolder. Dat was destijds nog niet mogelijk omdat personen niet eerder dan tien jaar na hun overlijden hiervoor in aanmerking komen.

Naamgeving voor pad

Toen de termijn van tien jaar verstreken was en een goede mogelijkheid zich voordeed, heeft de commissie BOR (benoeming openbare ruimte) vorig jaar een vernoemingsvoorstel gedaan. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarop op 16 mei 2023 het pad dat tussen de Rijksweg A20 en Hoogstad loopt, de naam Roel Blompad te geven.

Nu dat pad onlangs is opgeknapt en er weer mooi bijligt, is het moment aangebroken om de naambordjes te plaatsen en te onthullen. De onthulling is op dinsdag 28 mei om 15.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om dit moment bij te wonen op de hoek van het Hoogstadpad met het Roel Blompad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio