10.8 C
De Bilt

Rotaryclub Schiedam-de veste zamelt 1700 houdbare producten in voor net niet genoeg

Rotaryclub Schiedam-de Veste draagt gezinnen in Schiedam die op of onder de armoedegrens leven een warm hart toe. De serviceclub heeft daarom ruim 1700 houdbare producten ingezameld voor de eindejaarsactie ‘Blik op 2023’ en overhandigd aan Stichting Net Niet Genoeg voor de ondersteuning van tweehonderd huishoudens in Schiedam. Het is de derde keer op rij dat de serviceclub deze noodzakelijke actie steunt.

Stichting Net Niet Genoeg

Tijdens de jaarlijkse eindejaarsactie ‘Blik op 2023’ zamelt sociaal warenhuis Stichting Net Niet Genoeg in de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zoveel mogelijk houdbare levensmiddelen in. De stichting kan hierdoor Schiedamse huishoudens die op- of onder de armoedegrens leven, in het nieuwe jaar voorzien van tenminste vijf goede, warme maaltijden: soep, groente, pasta, rijst en vegetarisch. In de eerste week van 2023 ontvangen tweehonderd huishoudens, waarvan 175 gezinnen, een tas vol boodschappen.

Actie

Elise Allart, lid van  Rotaryclub Schiedam-de Veste en projectleider voor deze actie:

 “Als een van de armste gemeentes van Nederland, is het belangrijk dat wij als Rotaryclub blijvend oog hebben voor de armoede in onze stad. Wij zijn dan ook blij dat we ruim 1700 producten hebben ingezameld samen met buurtbewoners, collega’s, familie en vrienden voor de eindejaarsactie. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben, een goedgevulde boodschappentas overhandigen.”

Net dat beetje extra

De doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel ‘net niet genoeg hebben’ of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven. Door het organiseren van Net Niet Genoeg Dagen met gratis kleding, speelgoed en woonaccessoires, het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest en andere activiteiten, zoals de eindejaarsactie, probeert de stichting deze mensen weer een zetje in de goede richting te geven. In 2023 viert de Stichting haar 10-jarig bestaan.

Over Rotaryclub Schiedam-de Veste

Rotaryclub Schiedam-de Veste is een van de circa 500 clubs in Nederland met in totaal ruim 16.000 leden. Onze leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen te verbeteren – dichtbij en ver weg. Rotaryclub Schiedam-de Veste richt zich met haar activiteiten veelal op de ondersteuning van lokale initiatieven voor mens en milieu in en rondom Schiedam. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam-de Veste. Rotary is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld die goede doelen steunt, met meer dan 1,2 miljoen leden, actief in 166 landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio