10.2 C
De Bilt

Rotterdam Centraal krijgt mega reisinformatiescherm

Rotterdam – Alle vertrektijden en alle reisadviezen van eventuele verstoringen in één oogopslag: reizigers op Rotterdam Centraal kunnen dit vanaf woensdag 18 december makkelijk lezen op het grote reisinformatiescherm dat ProRail en NS plaatsen. Het plaatsen van het scherm van 9.5 bij 1.80 meter is een nauwkeurige puzzel en is zaterdag 30 november gestart.

Na de testperiode is het nieuwe digitale scherm vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers. Vervolgens krijgt Den Haag Centraal eind dit jaar ook een groot reisinformatiescherm. Station Utrecht Centraal volgt later in 2020.

Alle vertrektijden op een scherm

Het mega reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van het komende half uur vanaf het station. Het scherm komt te hangen voor de poortjes bij de OV Servicewinkel aan de centrumzijde van station Rotterdam Centraal. Bij het kiezen van de locatie is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en met de looproute van de meeste reizigers: vanaf de metro en trams naar de treinen.

Megaschermen op andere stations

Na Rotterdam krijgt station Den Haag Centraal eind dit jaar ook een mega reisinformatiescherm. Dit scherm komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De afmeting van het scherm is 7.0 bij 2.0 meter. Het mega reisinformatiescherm op station Utrecht Centraal komt volgend jaar, nadat de vergunning rond is. De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio