13.6 C
De Bilt

Rotterdammers helpen massaal mee met invullen profiel nieuwe burgemeester

De campagne ‘Wereldstad zoekt wereldburgemeester’ is amper 10 dagen oud en al meer dan 10.000 Rotterdammers hebben de vragenlijst -die centraal staat in de campagne- ingevuld. In de vragenlijst wordt Rotterdammers gevraagd wat ze belangrijk vinden in een nieuwe burgemeester en waar de nieuwe burgemeester aandacht voor moet hebben. Maar minstens zo belangrijk: Rotterdammers mogen de nieuwe burgemeester een advies geven. En dat wordt gedaan!

Diverse acties worden ondernomen om aandacht te vragen voor de vragenlijst. Zo gaan er vandaag 10 raadsleden (van verschillende fracties) de markt (Binnenrotte) op om met inwoners te praten over de nieuwe burgemeester en samen de vragenlijst in te vullen. Ze starten om 09:15 uur vanaf de Meent.

Diverse raadsleden ging de groep van vandaag al voor, afgelopen zaterdag in Delfshaven, Feyenoord, Pernis en Kralingen. A.s. zaterdag gaan er raadsleden, burgercommissieleden en wijkraadsleden naar Rozenburg, Overschie, Hillesluis, Hillegersberg en het centrum.

Rotterdammers weten vragenlijst te vinden

“Fantastisch dat al zoveel Rotterdammers de weg naar de vragenlijst hebben weten te vinden. Er is duidelijk behoefte om mee te denken en invloed te willen hebben op het profiel”, aldus Ruud van der Velden, beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het traject van de burgemeestersbenoeming op: www.rotterdam.nl/wereldburgemeester010  (hier is ook de vragenlijst te vinden).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio