9.9 C
De Bilt
vrijdag, 31 maart 2023

Rouwgroep kan helpen bij verlies van partner

Binnenkort start een nieuwe rouwgroep in Capelle aan den IJssel. Als je je partner kwijtraakt, staat de wereld op z’n kop. Vooral mensen die het hebben meegemaakt, begrijpen hoe dit voelt. Daarom start Welzijn Capelle op 13 april de nieuwe rouwgroep. De deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen, begeleid door een rouwdeskundige.

Iedereen maakt verlies en rouw mee. Het leven zonder partner valt niet mee. In een lotgenotengroep kunnen Capellenaren anderen ontmoeten die hun verhaal en gevoelens herkennen. Een deelnemer aan een eerdere groep: ‘Fijn dat er zoveel herkenning is van wat ik doormaak. Ik voel me echt begrepen.’

Verlies

Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde begeleiden de rouwgroep. Zij zijn gespecialiseerd in rouw en verlies. Gerda: ‘Je partner is vaak de belangrijkste persoon in je leven. Verlies je die, dan ben je je maatje kwijt. Het leven wordt nooit meer hetzelfde. Je ervaringen delen kan helpen om dat verlies en die rouw beter te integreren in je leven. Capellenaren die hun partner hebben verloren, zijn van harte welkom!’

Data en locatie rouwgroep

De rouwgroep ‘Verlies van een partner’ start op donderdag 13 april. De bijeenkomsten daarna zijn op donderdagen 4 en 25 mei, en 8 juni (van 10.00 tot 12.00 uur).

Locatie en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Aanmelden kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 – 707 49 00.

De rouwgroep is onderdeel van Platform Rouw, Verlies en Zingeving. Voor meer informatie, ga naar www.rouwenverlies.nu.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio