15.6 C
De Bilt

‘s Gravenland geen veiligheidsrisicogebied meer in Capelle: “Maatregelen hebben geholpen om de rust in de buurt te laten terugkeren”

Burgemeester Cor Lamers van Capelle aan den IJssel heeft bewoners van de Ravelstraat vandaag laten weten dat hun buurt in ‘s Gravenland geen veiligheidsrisicogebied meer is. In een brief aan bewoners schrijft de burgemeester ‘dat er zich gelukkig geen nieuwe incidenten hebben voorgedaan en de risicodreiging sterk is verminderd’.

Burgemeester Lamers nam eind februari de ingrijpende maatregel om een deel van ‘s Gravenland aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit gebeurde na verschillende explosies in de Ravelstraat. De maatregel gaf de politie de bevoegdheid om iedereen binnen het aangewezen gebied preventief te fouilleren. De maatregel was t/m maandag 8 april 2024 van kracht.

Diverse maatregelen in ‘s Gravenland

Volgens de burgemeester hebben de diverse maatregelen die hij name geholpen om de rust in de buurt weer terug te krijgen: “De intimiderende explosies in de Ravelstraat hebben grote impact gehad op de bewoners. Maatregelen waren echt nodig. De woning in de Ravelstraat heb ik gesloten en blijft ook nog gesloten. Er is cameratoezicht geplaats en de politie en handhaving is actief en zichtbaar aanwezig geweest in de wijk. En dat blijft ook nog zo. Na een periode van rust en overleg met de politie en het Openbaar Ministerie is vastgesteld dat de dreiging is afgenomen. Daarom is het veiligheidsrisicogebied op 8 april opgeheven en zal er niet langer preventief worden gefouilleerd.”

Surveillance blijft

De burgemeester benadrukt dat politie en gemeentelijke handhavers actief blijven surveilleren in de Ravelstraat en omliggende straten van ‘s Gravenland. Ook blijft de gesloten woning voorlopig dicht en blijft ook het cameratoezicht gehandhaafd. Op een later moment kunnen de camera’s dan eventueel verdwijnen.

Melden blijft van groot belang

Bewoners worden opgeroepen om verdachte situaties te blijven melden bij de politie, de gemeente of bij ‘Meld Misdaad Anoniem’. Voor meldingen en vragen kunnen bewoners contact opnemen via het e-mailadres nietpluis@capelleaandenijssel.nl. Ook Jacques Lems, wijkexpert van de politie, staat klaar om vragen te beantwoorden via 0900-8844. Voor vertrouwelijke gesprekken kunnen bewoners contact opnemen met collega’s van Team Criminele Inlichtingen via 088 – 661 77 34, waarbij anonimiteit volledig wordt gewaarborgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio