16.5 C
De Bilt

Schiedamse SportSpelen wederom een groot succes

Deze week vonden de Schiedamse SportSpelen plaats, een grootschalig evenement waarbij ruim 400 kinderen uit groep 5 van 11 verschillende scholen de kans kregen om kennis te maken met diverse sporten. Georganiseerd door Team Sportservice, stonden enthousiaste sportaanbieders klaar om de kinderen te coachen tijdens de inspirerende clinics.

Het doel van de Spelen is om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor de jeugd in Schiedam. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door Antoinette Laan, wethouder sport. Tijdens de opening van de SportSpelen moedigde zij de kinderen aan:

“Sporten en bewegen is het leukste dat er is. Misschien leren jullie nieuwe sporten kennen en worden jullie lid bij een vereniging. Verenigingen zijn de ruggengraat van de Schiedamse samenleving.”

Ellis van Weerden, directeur-bestuurder van Team Sportservice, benadrukt het belang van sport en beweging vanaf jonge leeftijd: “Als je kinderen plezier in sport kan laten beleven, gaat een leven lang bewegen vanzelf.”

Sportspelen

De Schiedamse SportSpelen zijn een succesvolle manier gebleken om kinderen te stimuleren tot een actieve en gezonde levensstijl. Dit initiatief draagt bij aan de sociale en fysieke ontwikkeling van de jeugd in Schiedam en versterkt de banden tussen scholen, sportaanbieders en de lokale gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio