4.2 C
De Bilt

Schipper valt van sleepboot Buitenbassinweg Rotterdam

Rotterdam- Vrijdagmiddag rond 16:17 zijn de hulpdiensten groots uitgerukt naar een melding van een persoon te water aan de Buitenbassinweg in Rotterdam. In de Maas zou een schipper van een sleepboot gevallen zijn en in het water liggen. Hierop werden de duikers van Capelle aan den IJssel en Schiedam geallermeerd en werd de traumahelikopter opgeroepen.

Grote inzet hulpdiensten buitenbassinweg

De hulpdiensten hadden voor dit incident groots ingezet. Zo werden er twee duikteams, de traumahelikopter en de zeehavenpolitie geallermeerd voor dit incident. Ook is Rijkswaterstaat ter plaatste gegaan naar dit incident.

Schipper met hulp van omstanders terug op het droge

De te water geraakte schipper is door middel van omstanders uit het water gekomen. De toegesnelde ambulance heeft de schipper nagekeken en is hierbij lichtgewond geraakt. Nadat het ambulancepersoneel de schipper had nagekeken mocht deze weer naar huis en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter is daarop direct teruggekeerd richting Rotterdam The Hague Airport.

Schipper te water door schuin gaan van bootje.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam is de persoon vermoedelijk te water geraakt doordat hij tijdens een sleepopdracht met zijn sleepboot schuin kwam te liggen. Hierdoor is de schipper van het schip geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio