15.9 C
De Bilt

Seniorencomplex krijgt eerste Memory Lane uitgereikt

Rotterdam – Maandag werd de allereerste Memory Lane overhandigt aan mevrouw Martinus, zelfstandige bewoonster in een seniorencomplex te Rotterdam Centrum. Dit werd gedaan door door Wethouder Sven de Langen van volksgezondheid, zorg, ouderen en sport en Mieke Melis van wmo radar. Van de vijftig senioren die woonachtig zijn in Rotterdam Centrum en Overschie is zij de eerste die weer actief betrokken raakt bij het leven van alledag. Wmo radar en Home Instead Thuisservice Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om vijftig Rotterdamse senioren gratis gebruik te laten maken van de unieke digitale ervaring die de Memory Lane biedt.

Gebruiksvriendelijk digitaal scherm

Memory Lane is een digitaal scherm in een chique fotolijst die thuis op de salontafel senioren weer in contact brengt met hun omgeving. Het scherm is ontwikkeld om eenzaamheid te verminderen en zorg te ondersteunen. Als onderdeel van de pilot in Rotterdam worden vijftig senioren met een Memory Lane gedurende een halfjaar gevolgd. Na deze periode wordt geëvalueerd of Memory Lane daadwerkelijk het contact met familie, bekenden en zorgverleners ondersteunt en daarmee eenzaamheid in bijvoorbeeld het seniorencomplex vermindert. De ervaring leert dat Memory Lane een belangrijke rol speelt in het leven van senioren.

Met één druk op de knop contact met familie

Met een simpele druk op de knop ziet de senior de familie via beeld en is de betrokken familie op afstand altijd dichtbij. Door de simpele familie-app is de familie direct betrokken bij het delen van herinneringen, foto’s en biedt ondersteuning bij belangrijke agenda afspraken. Door de vaste plek tussen andere fotolijstjes in huis, biedt Memory Lane een vertrouwde digitale omgeving, die bijvoorbeeld ook muziek en beeld uit vroegere tijden de huiskamer van het seniorencomplex inbrengt.

“Wij zijn verheugd vandaag de eerste Memory Lane te mogen overhandigen in de regio”, zegt Rob Noldus, directeur van Home Instead Thuisservice Rotterdam. “Bij ons staat persoonlijk contact hoog in het vaandel en we ondersteunen senioren bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als de vertrouwde CAREGivers weggaan na hun dienst, is de Memory Lane in huis waardoor ook daarna direct contact mogelijk is met Home Instead. Ook gaan de CAREGivers samen aan de slag met muziek en bewegen. We verwachten dat deze toevoeging het leven van zelfstandig wonende senioren weer prettiger en minder eenzaam maakt. Dat is onze doelstelling: het leven van senioren zo prettig mogelijk te maken.”

”Memory Lane, daar word je blij van. De Memory Lane is een prachtig scherm een prachtig cadeau! Wij zijn heel benieuwd op welke manier de Memory Lane de ouderen gaat ondersteunen.”, zegt Veronique Vaarten van wmo radar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio